wodzirej 17.10.2018 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Witam Zabieram się za ocieplenie poddasza użytkowe prosiłbym o podpowiedź czy mój pomysł jest poprawny ,Warstwy: od deskowania do wełny szczelina 3cm wełna 15 wzdłuż krokwi 18 wełna 10 poprzecznie mata termoizolacyjna 2 strona folia alu folia paroizolacyjna płyta GK moje wątpliwości dotyczą głównie maty termo. i foli Czy mata w pełni może zastąpić folię ??? a może mate dać pomiędzy płyty a folię paroizolacyjną . Dziękuje za wszystkie podpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 18.10.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Efekt ciepłochronny maty refleksyjnej w porównaniu z zastosowaniu tej samej grubości tradycyjnych izolacji jest taki sam.Jeżeli taką matę dobrze posklejasz to można uzyskać dużą szczelność powietrzną i będzie działać jak paroizolacja. Najlepiej sptawdzić jaki opór dyfuzyjny deklaruje producent? To powinno być określone w aprobacie, certyfikacie, deklaracji ...Proponuję poczytać porówanie folii refleksyjnej z wełną mieneralną https://megawrzuta.pl/download/9fd951b5ebd327f0f64ec3f35e99d3b4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesiek76 21.10.2018 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Mam pytanie ta druga warstwa tzn. 10cm w jaki sposób będzie mocowans do kroki. Czy są to tego jakieś desykowane wieszaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 21.10.2018 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Drugą warstwę wełny układa się najczęściej pomiędzy profile CD60 wypełnione paskami wełny. Coś jak w filmie wykonawczym https://youtu.be/0OBdfQngh_M Można również pomiędzy dodatkowe poziome listwy jak w filmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesiek76 22.10.2018 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesiek76 22.10.2018 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Orientujecie się Panowie jakie są stawki za 1m2 ocieplenia wełną poddasza dach skośny dwie warstwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.10.2018 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Drugą warstwę wełny układa się najczęściej pomiędzy profile CD60 wypełnione paskami wełny. Coś jak w filmie wykonawczym https://youtu.be/0OBdfQngh_M Można również pomiędzy dodatkowe poziome listwy jak w filmie Tylko jeszcze jakby ta wełna była taka jak na filmiku to super, a dostaniesz g..które się nie trzyma miedzy krokwiamy robiłem tym samym modelem co na filmiku kruszyla się nie trzymała się miedzy krokwiami wiec odradzam ale oczywiście po reklamacji standardy spełniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 02.11.2018 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Wszelkie sprawy jakościowe należy zgłaszać w miejscu zakupu, a z wątpliwościami kontaktować się z działem sprzedaży pod adresemhttp://www.rockwool.pl/kontakt/kontakt-dzial-sprzedazy-dystrybucyjnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 13.11.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Witam Zabieram się za ocieplenie poddasza użytkowe prosiłbym o podpowiedź czy mój pomysł jest poprawny , Warstwy: od deskowania do wełny szczelina 3cm wełna 15 wzdłuż krokwi 18 wełna 10 poprzecznie mata termoizolacyjna 2 strona folia alu folia paroizolacyjna płyta GK moje wątpliwości dotyczą głównie maty termo. i foli Czy mata w pełni może zastąpić folię ??? a może mate dać pomiędzy płyty a folię paroizolacyjną . Dziękuje za wszystkie podpowiedzi . Bierz pod uwagę to że w produkcji wełna 2 cm oraz oklejanie folią wełny są technologicznie niełatwymi zabiegami, no to producent sobie dolicza... Jak nie ma jakiegoś powodu wykorzystania tego produktu, to samo osiągniesz zwiększając warstwe wełny poprzecznej do 12 cm oraz wykorzystaniem paroizolacji z aluminium. Chyba będzie taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL1111 13.11.2018 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 A jaką wybrałeś folie termo? I jak ją będziesz montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts