mariop4 18.10.2018 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Witam.. Ponieważ powoli.. staje się właścicielem domu parterowego 100m2 rozglądam się za kotłem gazowym.. Wiec co wybrać? Dom nowy, ocieplony 15cm, parterowy, dach ocieplony wełną + odeskowany, okna 3 szybowe etc.. Myślę nad kotłem gazowym 2 funkcyjnym - 1 łazienka, kuchnia - pobór wody w odległosci 5-6m od kotła także raczej blisko. Salon + kuchnia + łazienka podłogówka - dodatkowo też miejsce na grzejniki, sypialnie grzejniki.. Słyszałem w miare dobre opinie o Bruderus ale często też widzę kolty firmy termet Co sensownego wybrać? Niestety 1 raz czeka mnie ogrzewanie gazem domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 18.10.2018 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Akurat na końcu tego tematu masz świeżą dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop4 18.10.2018 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 ma ktośtermet gold plus ? dla mojego domu 20kw stsarczy czy brac 25? Czy moze pokusić się o model z zasobnikiem dla 3os rodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 19.10.2018 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Weź 1 funkcyjny z modulacja od 1-3 Kw. nie wyglupiaj sie w 20 KW czy 25KW, nawet nie zdazya sie rozpedzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop4 19.10.2018 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 no dobra a jakiś zestaw 1f + zasobnik za sensowne pieniadzę dla parterówki 99m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop4 21.10.2018 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 czy taki tani zestaw :https://allegro.pl/kociol-termet-ecocondens-silver-20kw-zasobnik-120-i7623331207.html bedzie lepszy niz kociol 2f? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.10.2018 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 ACV HR 18/24 Prosty trwały niezawodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 21.10.2018 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 ACV HR 18/24 Prosty trwały niezawodny A modulacja od mocy min 5,4 (jeśli dobry opis znalazłem) nie będzie problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop4 21.10.2018 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 no wlasnie tez znalazlem ze startuje od 5,4.. co jest chyba sporo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 06.11.2018 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Witam, nie ma się Pan czego obawiać przy ogrzewaniu budynku przy pomocy gazowego kotła kondensacyjnego. Jest to bardzo komfortowe oraz sprawdzone rozwiązanie ogrzewania, które dodatkowo jest bardziej ekologiczne od kotłów stałopalnych. Wspominał Pan o ocieplonym budynku o powierzchni 100m2, więc najlepszym rozwiązaniem będzie wybór kotła dwufunkcyjnego lub jednofunkcyjnego. Dzięki jego zastosowaniu nie będzie potrzeby przeznaczania oddzielnego pomieszczenia na kotłownię, a kocioł można zainstalować w kuchni lub w łazience (należy jednak sprawdzić, czy spełnione są wymogi odnośnie powierzchni pomieszczenia z kotłem oraz czy doprowadzona jest wentylacja grawitacyjna). Kocioł gazowy będzie dobrze współpracował zarówno z ogrzewaniem podłogowym jak i grzejnikowym. Marka Junkers-Bosch posiada w swojej ofercie bogaty wybór dwufunkcyjnych kotłów kondensacyjnych o szerokiej modulacji mocy palnika z rodziny Cerapur oraz Bosch Condens. Kotły cechują się solidnym wykonaniem oraz wysoką sprawnością pracy. Większy komfort użytkowania zapewnią kotły jednofunkcyjne z zasobnikiem. Mogą to być np. kotły z serii CERAPUR ACU, CERAPUR ACU Smart, które mają zasobniki zintegrowane z jednostką centralną. W celu doboru kotła o odpowiedniej wielkości, zachęcam do kontaktu z Autoryzowanym Instalatorem marki Junkers-Bosch. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Zachęcam także do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie kotłów kondensacyjnych z rodziny Cerapur oraz Bosch Condens: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts