donvitobandito 18.10.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Mam do Was pytanie, czy uważacie, że powinienem zastosować kominki wentylacyjne w dachu płaskim niewentylowanym? Dodam, że będę stosował grunt+ dwie warstwy papy, z czego żadna nie będzie papą wentylowaną. Dokładnie to wygląda tak: 1. Lemplast szybki grunt SBS 2. Lembit Super P-PYE200 S40SBS 3. Lembit Super W-PYE250 S52 SBS S Jeżeli tak, to ile metrów kwadratowych należałoby zastosować ów kominek? Bo rozumiem, że powinien on dochodzić, aż do betonu pod gruntem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 05.04.2019 02:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Ponawiam swoje pytanie. Dach już na ostatnim etapie wykonania i nie wiem co robić z tymi kominkami? Mam po prostu wątpliwości czy w moim przypadku cokolwiek one dadzą, skoro całość dachu i tak zagruntowana i opapowana tym co powyżej opisałem. Na dachu pod papami (opisanymi powyżej) mam mam wylewkę dociskową zagruntowaną kilka razy środkiem Lemplast szybki gunt SBS, pod tym styropian układany spadkowo i strop. Całość dachu, ze wszystkich stron otoczone jest attyką. Odwodnienie- rury spustowe w stropie oraz przejścia przez attyki podłączone do rur spustowych w elewacji. Dajcie znać czy w moim przypadku kominy wentylacyjne mają jakikolwiek sens, a jeżeli, to co ile metrów je wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 12.04.2019 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Dacie znać co z tymi kominkami wentylacyjnymi? Czy ewentualnie gdybym zdecydował się na ich zamontowanie muszę to zrobić od razu pod papą, czy wyciąć otwornice otwór, aż do stropu (czyli przez beton dociskowy i przez styropian)? U mnie byłoby to ponad 50cm... Oapiszcie bo nie wiem co mam zrobić, co mam uczynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 12.04.2019 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Piszecie tu o pierdolach o których "każdy" wie- to jedna część forum. Druga to posty sponsorowane. A jak człowiek pyta coś od siebie to... cisza. Dużo czytam, mało piszę, ale tym razem napiszę W niniejszym dziale bardzo cenię dwóch specjalistów- Pana Andrzeja i Pana Jana. Mam do Was prośbę, może zechcielibyscie odpowiedzieć co i jak mam zrobić z tymi kominkami wentylacyjnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 13.04.2019 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Nic nie rób. Wiercąc otwory narobisz tylko mostków termicznych. Jedno co można zrobić do nie dopuścić do dyfuzji pary wodnej, malując sufity farbą nieprzepuszczającą. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 13.04.2019 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Dzięki za odpowiedź! Zrobię tak jak Pan napisał. Generalnie myślę, że w przyszłym tygodniu, o ile pogoda pozwoli to zakończę wreszcie temat swojego dachu i podeślę zdjęcia. Licząc przerwę zimową trwa to już 5 miesięcy, więc akurat tym tematem jestem już trochę zmęczony. Kosztował mnie on już też sporo, przez spieprzone spadki na początku. Żeby to poprawić mam praktycznie dach na dachu Plus, że ocieplenia średnio 50cm, choć to już chyba większego znaczenia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts