wodzugbw 19.10.2018 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Tak jak w temacie mam wykładzinę a koszta schodów przerosły mnie na tę chwilę i chciałbym na goły cement to wyłożyć . Pytanie : czym odizolować cement od wykładziny żeby nie przeżarło ? Farbą nie bo później jakbym płytki kładł trzeba skrobać . Pomysł był że gruntem a teraz myślę żeby na to dodatkowo dać taką pisankę jak pod panele ? Ktoś poradzi coś mądrzejszego ale małe w kosztach ? Ten pomysł z podkładem pod panele jest okej czy przejdzie cement tak czy siak ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.10.2018 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Szkłem wodnym sodowym pędzel lub wałek i cienką warstwę; po wyschnięciu dokładnie odkurzyć i ułożyć wykładzinę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzugbw 19.10.2018 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 nie będzie problemu z kładzeniem później płytek jak tym szkłem wodnym sodowym pomaluje ? Bo widzę po necie że to tak jak olejna trzeba skrobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.10.2018 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Nie będzie, to jest również dodatek do betonu, malowanie zmienia tylko strukturę zewnętrzną, a nie właściwości czepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 19.10.2018 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Jakoś nie widzę tej wykładziny.Obawiałbym się, że będziecie sobie na tym nogi łamać, za jakiś czas coś się komuś podwinie, trzeba by było solidnie kleić. Ja bym wyrównał beton, sfazował krawędzie i zabezpieczył beton przed pyleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 20.10.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Nie będzie, to jest również dodatek do betonu, malowanie zmienia tylko strukturę zewnętrzną, a nie właściwości czepne. Dlaczego wprowadzasz w bład ? Ze szklem trzeba bardzo uwazac bo mozna zeszklic powierzcnie i bedzie tylko problem..... Mozna uzyc gruntow na bazie szkla a nie samo szklo , a i tak trzeba uwazac zeby nie przedobrzyc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.10.2018 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Natrawdę? Czytać co napisałem jak chcesz zrobić lastriko to wiadomo co trzeba, i ile warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 26.10.2018 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 (edytowane) ^^No naprawdę można szkłem sobie zrobić krzywdę i zeszklić powierzchnie czyli zepsuć sobie własciwości sczepne następnych warstw , a to dlatego, że szkło powinno wniknąć w strukturę a nie pozostać na wierzchu , a to jest nawet możliwe przy małej ilość warstw jedynie.....tak więc nie wprowadzaj w błąd ludzi jak sie na tym nie znasz, szkła wodnego nierozcieńczonbego się do gruntowania nie używa!!! Edytowane 26 Października 2018 przez jacentyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 26.10.2018 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Schody są z betonu, co ma zjeść tą wykładzinę?I jak szybko? Brat miał taka sytuację, położył wykładzinę, zamocował ją (kiedyś to było bardzo popularne takie pręty mosiężne czy tam jakieś, zakotwione w każdym stopniu , co zapobiegało zabiciu sie domownika na schodach). Po kilku latach użytkowania zrobił okładzinę z płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts