Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody z cementu i na to wykładzina .

wodzugbw

Recommended Posts

Tak jak w temacie mam wykładzinę a koszta schodów przerosły mnie na tę chwilę i chciałbym na goły cement to wyłożyć . Pytanie : czym odizolować cement od wykładziny żeby nie przeżarło ? Farbą nie bo później jakbym płytki kładł trzeba skrobać . Pomysł był że gruntem a teraz myślę żeby na to dodatkowo dać taką pisankę jak pod panele ? Ktoś poradzi coś mądrzejszego ale małe w kosztach ? Ten pomysł z podkładem pod panele jest okej czy przejdzie cement tak czy siak ?

Pozdrawiam

Nie będzie, to jest również dodatek do betonu, malowanie zmienia tylko strukturę zewnętrzną, a nie właściwości czepne.

Dlaczego wprowadzasz w bład ? Ze szklem trzeba bardzo uwazac bo mozna zeszklic powierzcnie i bedzie tylko problem.....

Mozna uzyc gruntow na bazie szkla a nie samo szklo , a i tak trzeba uwazac zeby nie przedobrzyc....

^^

No naprawdę można szkłem sobie zrobić krzywdę i zeszklić powierzchnie czyli zepsuć sobie własciwości sczepne następnych warstw , a to dlatego, że szkło powinno wniknąć w strukturę a nie pozostać na wierzchu , a to jest nawet możliwe przy małej ilość warstw jedynie.....

tak więc nie wprowadzaj w błąd ludzi jak sie na tym nie znasz, szkła wodnego nierozcieńczonbego się do gruntowania nie używa!!!

Edytowane przez jacentyy

Schody są z betonu, co ma zjeść tą wykładzinę?I jak szybko?

Brat miał taka sytuację, położył wykładzinę, zamocował ją (kiedyś to było bardzo popularne takie pręty mosiężne czy tam jakieś, zakotwione w każdym stopniu , co zapobiegało zabiciu sie domownika na schodach). Po kilku latach użytkowania zrobił okładzinę z płytek