Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pojedynek kulinarny pomiędzy Chef Paul ,a niktspecjalny


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raczej autor osiągnął zamierzony skutek, skoro tak Ci się skojarzyło.

Mniemam, iż to taka "wariacja" rewolucyjna tradycyjnego dania.

Takie "przysmaki" konsumują jedynie wybrańcy "będący w zasięgu" :) ;)

...

 

ps - mnie spodobał się bardzo pomysł na "tatar z parówek" :) ... nie wiem tylko czy pies sąsiadów chciałby to jeść :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mniemam, iż to taka "wariacja" rewolucyjna tradycyjnego dania.

Takie "przysmaki" konsumują jedynie wybrańcy "będący w zasięgu" :) ;)

...

 

ps - mnie spodobał się bardzo pomysł na "tatar z parówek" :) ... nie wiem tylko czy pies sąsiadów chciałby to jeść :) ;)

 

Pies sąsiadów , zdrowiem swojego psa nie zaryzykowałbyś? Bez obawy, pewnie by nie tknął, a jeśli nawet, przeżyłby. W przeciwieństwie do konsumenta w ludzkiej skórze, wśród znajomych nie znalazłbym amatora. Pomysł karkołomny i co najmniej odpychający.

A jak podoba Ci się tatar z troci wędrownej? Osobiście uważam, że nie ma nic lepszego na tatar, nic nie dorówna tej delikatności i konsystencji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pies sąsiadów , zdrowiem swojego psa nie zaryzykowałbyś? Bez obawy, pewnie by nie tknął, a jeśli nawet, przeżyłby. W przeciwieństwie do konsumenta w ludzkiej skórze, wśród znajomych nie znalazłbym amatora. Pomysł karkołomny i co najmniej odpychający.

A jak podoba Ci się tatar z troci wędrownej? Osobiście uważam, że nie ma nic lepszego na tatar, nic nie dorówna tej delikatności i konsystencji.

 

 

Znam inne opinie wytrawnych spiningowców...

 

 

 

 

ed77236ccc550539.jpg

 

8fd5e092487406cb.jpg

 

3099d9ee22759b69.jpg

 

097c27f8482cf69f.jpg

 

 

 

 

9c594728e5d399e1.jpg

 

9d68486fa899aca6.jpg

 

 

 

tyle z Wisły.

 

 

 

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pies sąsiadów , zdrowiem swojego psa nie zaryzykowałbyś? Bez obawy, pewnie by nie tknął, a jeśli nawet, przeżyłby. W przeciwieństwie do konsumenta w ludzkiej skórze, wśród znajomych nie znalazłbym amatora. Pomysł karkołomny i co najmniej odpychający.

A jak podoba Ci się tatar z troci wędrownej? Osobiście uważam, że nie ma nic lepszego na tatar, nic nie dorówna tej delikatności i konsystencji.

Dałbym popróbować psu sąsiada gdyż mój odszedł był do krainy wiecznych łowów (ponadto mój parówek nie ruszał) :)

Troć znam z Polski. Doskonała ryba (niestety tutaj gdzie mieszkam niedostępna) :(

Bardzo dobry tatar można zrobić także z tuńczyka, niewiele gorszy z "soakeye" atlantyckiego z Alaski :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dałbym popróbować psu sąsiada gdyż mój odszedł był do krainy wiecznych łowów (ponadto mój parówek nie ruszał) :)

Troć znam z Polski. Doskonała ryba (niestety tutaj gdzie mieszkam niedostępna) :(

Bardzo dobry tatar można zrobić także z tuńczyka, niewiele gorszy z "soakeye" atlantyckiego z Alaski :)

 

Pawle starasz się być poprawny politycznie. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Tatar użytkownika noc, jest jak ten ogień

 

 

skala.jpg

 

 

do niespecjalnego "fajeru" z postu jaki umieściłem powyżej.

 

ps elitarna ryba dla prawdziwego faceta

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niech się don yellow drone sam ze sobą pojedynkuje ale bardzo spektakularny byłby pojedynek miszczów.

 

Żółty kontra 60 latek.Moja amatorszczyzna spontaniczna przegrywa ale oni łoł!!!! dali by czadu.;)

Koncert życzeń i marzenia :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pies sąsiadów , zdrowiem swojego psa nie zaryzykowałbyś? Bez obawy, pewnie by nie tknął, a jeśli nawet, przeżyłby. W przeciwieństwie do konsumenta w ludzkiej skórze, wśród znajomych nie znalazłbym amatora. Pomysł karkołomny i co najmniej odpychający.

A jak podoba Ci się tatar z troci wędrownej? Osobiście uważam, że nie ma nic lepszego na tatar, nic nie dorówna tej delikatności i konsystencji.

 

Pokaż cwaniaku fotki tej troci chyba, że kupiłeś z hodowli. Czemu pyszna - bo łososiowata.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pokaż cwaniaku fotki tej troci chyba, że kupiłeś z hodowli. Czemu pyszna - bo łososiowata.

 

Nie da się kupić troci wędrownej z hodowli, a co najwyżej od rybaków zastawiających sieci w morzu, przy ujściach rzek. Często z takim respektem traktujący minimalną odległość od ujścia rzeki, jak zeszłoroczny śnieg. Troci nie widziałeś? Jeśli tak, to spojrzyj na pstrąga potokowego, to prawie to samo. A w ogóle, to masz google, zdjęć znajdziesz co niemiara. Ryba zupełnie inna, niż paskudny, hodowlany pstrąg tęczowy, czy wręcz szkodliwy łosoś norweski-ryby karmione byle czym i szprycowane chemią i antybiotykami. Dziki, wolny łosoś bałtycki to zupełnie inna ryba, ten jest jak najbardziej ok.

Masz rację, wszelkie łososiowate to zdrowie i smak, z wyjątkiem tych hodowanych-wiadomo czym karmionych.

Dzisiaj jestem zajęty czymś innym w "wolnym czasie". Tradycyjna zupa szczawiowa, ze swojego ogródka szczaw (pięknie teraz urósł), seler, marchew i pietruszka. Zdrowo i smacznie. Na drugie danie piecze się jeszcze chwilę goleń jagnięca w czerwonym winie, z większą ilością czosnku i ziół. Do tego pieczone ziemniaki, cebula, cukinia, papryka. Dużo czasu zajmuje przygotowywanie takich dań, nie zawsze jest możliwość.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...