Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pojedynek kulinarny pomiędzy Chef Paul ,a niktspecjalny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raczej autor osiągnął zamierzony skutek, skoro tak Ci się skojarzyło.

Mniemam, iż to taka "wariacja" rewolucyjna tradycyjnego dania.

Takie "przysmaki" konsumują jedynie wybrańcy "będący w zasięgu" :) ;)

...

ps - mnie spodobał się bardzo pomysł na "tatar z parówek" :) ... nie wiem tylko czy pies sąsiadów chciałby to jeść :) ;)

Mniemam, iż to taka "wariacja" rewolucyjna tradycyjnego dania.

Takie "przysmaki" konsumują jedynie wybrańcy "będący w zasięgu" :) ;)

...

ps - mnie spodobał się bardzo pomysł na "tatar z parówek" :) ... nie wiem tylko czy pies sąsiadów chciałby to jeść :) ;)

Pies sąsiadów , zdrowiem swojego psa nie zaryzykowałbyś? Bez obawy, pewnie by nie tknął, a jeśli nawet, przeżyłby. W przeciwieństwie do konsumenta w ludzkiej skórze, wśród znajomych nie znalazłbym amatora. Pomysł karkołomny i co najmniej odpychający.

A jak podoba Ci się tatar z troci wędrownej? Osobiście uważam, że nie ma nic lepszego na tatar, nic nie dorówna tej delikatności i konsystencji.

Pies sąsiadów , zdrowiem swojego psa nie zaryzykowałbyś? Bez obawy, pewnie by nie tknął, a jeśli nawet, przeżyłby. W przeciwieństwie do konsumenta w ludzkiej skórze, wśród znajomych nie znalazłbym amatora. Pomysł karkołomny i co najmniej odpychający.

A jak podoba Ci się tatar z troci wędrownej? Osobiście uważam, że nie ma nic lepszego na tatar, nic nie dorówna tej delikatności i konsystencji.

Znam inne opinie wytrawnych spiningowców...

ed77236ccc550539.jpg

8fd5e092487406cb.jpg

3099d9ee22759b69.jpg

097c27f8482cf69f.jpg

9c594728e5d399e1.jpg

9d68486fa899aca6.jpg

tyle z Wisły.

Edytowane przez Władca Przysmaków

Dałbym popróbować psu sąsiada gdyż mój odszedł był do krainy wiecznych łowów (ponadto mój parówek nie ruszał) :)

Troć znam z Polski. Doskonała ryba (niestety tutaj gdzie mieszkam niedostępna) :(

Bardzo dobry tatar można zrobić także z tuńczyka, niewiele gorszy z "soakeye" atlantyckiego z Alaski :)

Dałbym popróbować psu sąsiada gdyż mój odszedł był do krainy wiecznych łowów (ponadto mój parówek nie ruszał) :)

Troć znam z Polski. Doskonała ryba (niestety tutaj gdzie mieszkam niedostępna) :(

Bardzo dobry tatar można zrobić także z tuńczyka, niewiele gorszy z "soakeye" atlantyckiego z Alaski :)

Pawle starasz się być poprawny politycznie. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Tatar użytkownika noc, jest jak ten ogień

skala.jpg

do niespecjalnego "fajeru" z postu jaki umieściłem powyżej.

ps elitarna ryba dla prawdziwego faceta

Niech się don yellow drone sam ze sobą pojedynkuje ale bardzo spektakularny byłby pojedynek miszczów.

Żółty kontra 60 latek.Moja amatorszczyzna spontaniczna przegrywa ale oni łoł!!!! dali by czadu.;)

Koncert życzeń i marzenia :)

Pokaż cwaniaku fotki tej troci chyba, że kupiłeś z hodowli. Czemu pyszna - bo łososiowata.

Pokaż cwaniaku fotki tej troci chyba, że kupiłeś z hodowli. Czemu pyszna - bo łososiowata.

Nie da się kupić troci wędrownej z hodowli, a co najwyżej od rybaków zastawiających sieci w morzu, przy ujściach rzek. Często z takim respektem traktujący minimalną odległość od ujścia rzeki, jak zeszłoroczny śnieg. Troci nie widziałeś? Jeśli tak, to spojrzyj na pstrąga potokowego, to prawie to samo. A w ogóle, to masz google, zdjęć znajdziesz co niemiara. Ryba zupełnie inna, niż paskudny, hodowlany pstrąg tęczowy, czy wręcz szkodliwy łosoś norweski-ryby karmione byle czym i szprycowane chemią i antybiotykami. Dziki, wolny łosoś bałtycki to zupełnie inna ryba, ten jest jak najbardziej ok.

Masz rację, wszelkie łososiowate to zdrowie i smak, z wyjątkiem tych hodowanych-wiadomo czym karmionych.

Dzisiaj jestem zajęty czymś innym w "wolnym czasie". Tradycyjna zupa szczawiowa, ze swojego ogródka szczaw (pięknie teraz urósł), seler, marchew i pietruszka. Zdrowo i smacznie. Na drugie danie piecze się jeszcze chwilę goleń jagnięca w czerwonym winie, z większą ilością czosnku i ziół. Do tego pieczone ziemniaki, cebula, cukinia, papryka. Dużo czasu zajmuje przygotowywanie takich dań, nie zawsze jest możliwość.