Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Buderus WLW 196i 6 AR E prosba o pomoc

leniin

Recommended Posts

Witam.

Pompa zamontowana w kwietniu tego roku. Dom zamieszkany od czerwca (w stopce dane). Pompa do tej pory grzałka tylko wode. Wczoraj włączyłem grzanie domu wg programu nastawilem 22 stopnie i.... grzała max. Zewnętrzny pokojowy czujnik tejm wskazywał 22c na pompie również a w domu było 24c. Pompę wyłączyłem.

Moje ustawienia

Ogrzewanie od 13 do 6 rano 22c

Obniżenie od 6 do 13 21,5c

Tryb auto

Menu serwisowe:

Dane instalacji

Min tem. Zew. -35c

Tłumienie: tak

Tryb budynku: średni

Priorytet obieg grzewczy 1 :

Zew. Czujnik tej. Pomieszczenia : nie ( chociaż mam i chciałbym aby pompa reagowala tylko na tej wew.)

Krzywa:

Pkt. Końcowy 45

Pkt początkowy 25

Max tem zasilania 23c

Wpływ pomieszczenia 1 k

Korekta tem pom. Ok

Jeszcze w ustawieniu Menu mam

Synchr. Tem pom na 0k

Z góry dziękuję za wszelką pomoc

Mialem wczesniej gaz i sterownik dzialal tak jak chcialem (przy podlogowce w calym domu). Rozumiem ze piec tez sie "uczy" instalacji ale czlowiek ma w domu 24c przy zadanej 22c czuje sie jak w saunie wiec poprosil o pomoc.

Posluchac ciebie i siedze w saunie pare dni... tem sama spadnie?

Zmienilem tem o 2c w dol. Z 22 do 20c. Reszte ustawień zostawiam na pare dni i zobacze jak piec zareaguje

• 2 weeks później...

Witam,

W celu rozwiązania Pana problemu z pompą ciepła Buderus WLW 196i najprościej będzie skontaktować się z jednym z naszych Autoryzowanych Serwisantów lub bezpośrednio z firmą, która wykonała Panu montaż urządzenia. Problem może być związany z ustawieniami pompy ciepła lub z instalacją, co może być sprawdzone jedynie poprzez wizytę serwisanta. Kontakt do serwisantów można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Znajduje się tam wyszukiwarka na podstawie miejsca ich lokalizacji. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z Biurem Obsługi Klienta (BOK) tel. 801 777 801 lub poprzez formularz kontaktowy: http://www.buderus.pl/kontakty/formularz-kontaktowy.html

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus