Switala18 21.10.2018 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 WitamPostanowiłem na świeżo zakupionej działce postawić murowaną altanę na miejscu obecnej drewnianej posadowionej na posadzce betonowej.Obecny domek ma 9m2 a ja chcę postawić 25m2. Postanowiłem wykonać płytę fundamentową i wykorzystać starą posadzkę. Mam kilka pytań:1 czy po zdjęciu humusu i zrobieniu szalunku, rozłożeniu foli budowlanej mogę wylać beton dając w środek tylko siatkę zbrojeniową?2 czy trzeba dawać izolacje poziomą i kiedy w takim wypadku dać izolację pionową?3 Wiem że od fundamentów wszystko zależy więc czy przy małym domku muszą one być jakieś specjalne? Dodam że przeszukałem forum i nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Grunt jak dowiedziałem się od poprzedniej właścicielki jest na wiosnę troszkę podmokły. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/242301-p%C5%82yta-fundamentowa-pod-domek-25m2/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts