teekay 22.10.2018 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 WitamPosiadam taką pompę i chciałbym zapytać innych uzytkowników o ustawienia gdyz nie wszystko jest dla mnie jasne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 23.10.2018 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Witam Posiadam taką pompę i chciałbym zapytać innych uzytkowników o ustawienia gdyz nie wszystko jest dla mnie jasne. Pozdrawiam Masz na myśli pompę z serii WPC? Jak coś to mogę pomóc w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teekay 23.10.2018 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Masz na myśli pompę z serii WPC? Jak coś to mogę pomóc w ustawieniach. Hej Tak to jest WPC05. Instalator po uruchomieniu ustawił mi tzw. Pracę Stałowartościową na 30st. Po 2 dniach zmieniłem to na 27 bo w domu było 24st i nie dało się wytrzymać. Dzwoniłem do niego żeby przejść na jakieś ustawienia pogodowe ale zalecił mi żeby tego jeszcze nie robić tylko obserwować co się dzieje itd. Teraz jak będą mrozy to bede pewnie musiał zwiększać tą temperaturę w podłogówce a jak będzie cieplej na zewnątrz to będzie mi w domu za gorąco Nie posiadam modułu temperatury wewnetrznej aczkolwiek skrętka jest poprowadzona do salonu. Mam jedynie czujnik temp. zewnętrznej. Więc zastanawiam się czy zostawić to narazie tak jak jest czy próbować przejść na jakies ustawienia zależne od temperatury na zewnątrz. Rozumiem, że do tego musiałbym wyłączyc pracę stałowartosciową i zacząc bawić się*krzywą grzewczą, która w tej chwili ustawiona jest na 0.60 - ale zapewne nie jest brana w ogóle pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 23.10.2018 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Ja bym brał sterownik do salonu, nie wyobrażam sobie teraz życia bez niego. Niby można ustawić krzywą i na podstawie temperatury zewnętrznej tylko sterować ogrzewaniem. Ale to się nie sprawdzi dobrze moim zdaniem. Co jak jest brak słońca i silny wiatr? W domu będzie za zimno. A jak będzie słońce, to w dzień będzie sauna. Ja mam właśnie dlatego dosyć duży wpływ temp. wewnątrz ustawiony na sterowniku. Jak jest ciepło to po prostu już praktycznie nie grzeje bo po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teekay 24.10.2018 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Dzięki. Pomyślę nad sterownikiem. A czy moglbys mi powiedziec ile startów sprężarki masz srednio na dobę? U mnie wychodzi to ok 10. Gdzieś czytałem, ze to za duzo. Pytanie 2. Czy jesli skręce rotametr w obiegach pomieszczenia w ktorym malo przebywam i chce zeby tam bylo chlodniej, to jesli dobrze rozumiem zmniejszy się szybkosc obiegu w tym pomieszczeniu ale temperatura wody w podlogowce pozostanie ta sama? Z tym że bedzie krążyć wolniej więc temperatura pomieszczenia się obnizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts