Kryfli 22.10.2018 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Witam nowy zielony kupiłem dom z kotłem na olej opałowy + kominek z płaszczem + bufor i jak to spiąć w całość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 22.10.2018 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Elektronika na piecu nie działa chodzi w ciemno tak jaka ustawie temperaturę na piecu tak grzeje do tego jest bufor ale założeniem było chyba z kominka ładować bufor i z bufora na CO bo sam piec na olej grzeje bufor grawitacyjnie więc nie za ciekawie .Moje założenie takie czujnik na rurę wyjściowa z bufora na CO i jeśli grzeje komikiem i odczyt z czujnika jest wyższy niż 40 palnik w piecu się nie załączy jeśli niższy czyli w kominku wygaśnie palnik się załącza i grzeje bufor do 70stopni gaśnie i załącza się znowu poniżej 40 stopni ale jak to zrobić ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts