Kryfli 22.10.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Temat pisałem wcześniej nikt się nie odezwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 23.10.2018 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Może tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Nie mogę otworzyć zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.10.2018 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) Ja klikam w niego i włącza się bez problemu.To jest przeróbka z tego:https://www.kominki-godzic.pl/blog/kominki-z-plaszczem-wodnym-od-podstaw/ Pod twoje potrzeby. A cha. powrót do gazowego w mojej przeróbce powinien iść z powrotu z instalacji a nie z bufora. Nie chce mi się jeszcze raz tego przerabiać. Edytowane 24 Października 2018 przez gersik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Nie mogę otworzyć zdjęcia /pliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Ok dzięki najpierw spróbuj to otworzyć a potem się zgłoszę z pytaniami nie będę zawracał głowy teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Pisze z Tele musiałem przejść na wersję na kompa .ja mam tam mexyk w hu.... Kominek w układzie zamkniętym kocioł na olej opałowy elektronika nie działa na nim i teraz chciałem to spiąć w jakaś całość .kominkiem ładuje bufor z buforu idzie na dwie pompy 1 grzejniki 2 podlogowka i to w miarę działa ale pięć na olej nie ładuje bufora jak go włączę tylko prosto na ogrzewanie idzie a wtedy nie mogę korzystać z ciepłej wody w domu i tak myślałem spiąć kocioł na olej tak żeby lądował bufor i jakaś elektronikę żeby sterowała z bufora ? Jak mi się uda wrzucę jakiś szkic tego cyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Jestem zielony w tym temacie zaznaczam 1 miarkownik ciągu i zawór termostatyczny z kapilarą 2 zawór 4 drożny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Jestem zielony w tym temacie zaznaczam 1 miarkownik ciągu i zawór termostatyczny z kapilarą 2 zawór 4 drożny ten szkic jest chyba ok na nim wszystko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.10.2018 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) Na tym rysunku jest koło olejowego zasobnik CWU dlaczego nie możesz korzystać z niego? Jak nie to wepnij rury z kotła olejowego na trojakach tam gdzie wchodzą rury z kominka. Znajdę chwilkę to postaram Ci się to narysować. Edytowane 24 Października 2018 przez gersik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.10.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Spróbuje jeszcze raz bo bardzo małe pliki wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.10.2018 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Spróbuje jeszcze raz bo bardzo małe pliki wychodzą. Nie mam pojęcia jak go powiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Jest zasobnik ale ciepłą wodę mam też z bufora i nie chciałem dublować rozwiązania bo jak ciepło z kominka to z bufora a jak z kotła to z zasobnika i chciał bym spiąć to w jedno . W buforze jest więcej złączy więc może pod inne dwa nawet chyba są przygotowane do tego bo są zawory założone w kierunku kotła będę w domu to wrzucę foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Miałem taki pomysł żeby zasobnik zlikwidować a wyjście od niego wraz z pompką skierować w bufor za piecem zakręcić zawór na grzejniki żeby ciągły z bufora ? Wtedy zastosować jakaś elektronikę żeby na przykład poniżej 40 stopni załączała kocioł a jak będę palił kominkiem to żeby tylko palnik był wyłączony bo pompki od CO są podpięte pod kocioł oczywiście z możliwością ustawienia progu temperatury na przykład na 60stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 2 sprawa to taka że wiadomo olej droga rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Teraz jak napale w kominku czyli woda w buforze myślę z 50stopni i puszczę na same grzejniki na 3 sypialnie czyli 80m2 to rano grzejniki jeszcze ciepłe jak w kominku wygaśnie o 11 ale wtedy podłogowe wyłączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 A co jakiejś elektroniki co by to opanowała coś mi doradzisz zapomniałem dodać zawór 4drozny nie działa jest odpięty ale nie wiem czy on nie działa czy dlatego że elektronika nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryfli 24.10.2018 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts