Kuji123 23.10.2018 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 (edytowane) Witam, dzisiaj zauważyłem na strychu mocno mokre deski oraz membranę w okolicach komina i to gdzieś w tych okolicach musi przeciekać , chyba ze to jest wina wiatru i mocno zacinajacego deszczu . Dachówka ceramiczna , mieszkam od dwóch lat i nie wiem czy to normalne zjawisko ze woda się tam znajduje.martwic się ...? Zaciek w kotłowni się robi. Edytowane 23 Października 2018 przez Kuji123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 23.10.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Normalne to nie jest woda dostaje się pod dachówkę i wylatuje w miejscu gdzie jest dziura od gwoździa . SZukaj przyczyny na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.10.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Może to być zacinanie deszczu i podcieka pod dachówką - bo membrana bardzo kiepsko ułożona i na zgięciach i dziurach może przeciekać. A dodatkowo jeszcze to jej naprężenie - widać nawet tam gdzie jest sucho , że woda zrobiła sobie wcześniej już plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemekq 01.11.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Napewno jest źle opierzony komin i przez to ten zaciek Wiele razy w życiu tego typu zacieki widziałem i naprawialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuji123 03.11.2018 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 (edytowane) Dzwoniłem do dekarzy i oczywiście nikt nie ma czasu ...Pewnie będę musiał sam się tym zająć tylko czy od strony zewnętrznej mogę jakoś rozebrać dachówkę ceramiczna po środku dachu czy muszę zacząć od dołu albo od góry i co muszę kupić żeby załatać eeentualne dziury przy kominie albo nieszczelny gąsior ?A i czy wogole mogę chodzić po takich dachówkach wazę 100kg? Edytowane 3 Listopada 2018 przez Kuji123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 03.11.2018 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Komin to newralgiczne miejsce bo w sumie nie da się go szczelnie obłożyć ani dachówką ani membraną. Wiadro wody i lej i szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemekq 03.11.2018 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Od dołu trzeba rozebrać z dwa rzędy dachówki i tak wspinać się ku kominowi,ale jeśli Pan tego nigdy nie robił to radzę samemu za to się nie zabierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.11.2018 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Zdjęcia pokazują, że przecieki są w kilku miejscach. Folia nie jest od spodu osłonięta i prawdopodobnie straciła swoje właściwości hydroizolacyjne. Jest to kolejny dowód na to, że ten materiał nie nadaje się na krycie wstępne. Oczywiście inną kwestią jest byle jaki montaż. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts