Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

10-cio letnie listwy przypodłogowe, łączniki, narożniki itp.

DonPetro

Recommended Posts

Cześć, to mój pierwszy wpis.

Przeprowadzam drobne naprawy w mieszkaniu, w którym listwy były mocowane dobre 10 lat temu.

Miejscami jest krzywo, brakuje też kilkunastu elementów.

Wyglądają tak:

https://drive.google.com/open?id=1dAmGAWw3VS-CoOmXmVWiFRmUl7W30oEH

Szukam tych samych modeli (podobno to Doellken & Practicus).

Byłem w Obi, pytałem producenta, sprawdzałem na portalach LM, Parkiet.pl i innych i nie mogę znaleźć nic podobnego - ani wymiarowo, ani nawet listew z tego samego materiału.

Najbardziej zależy mi narożnikach, wierzchołkach i końcówkach.

Wymiary listwy: 24mm głębokości x 40mm wysokości

Czy możecie mi pomóc. Gdzie / jak szukać tych elementów bądź zamienników?

IMG_20181020_154001.jpg

Edytowane przez DonPetro

Może być ciężko, ponieważ z związku z niewielkim zainteresowaniem MDF-em firmy hurtowo wycofywały się z tego rodzaju listew (chodzi o niska listwę, w takim kształcie jak posiadasz w konfiguracji z plastikowymi wykończeniami).

Dziękuję :-) To już wiem :-D Szukam i szukam. Ten materiał jest bardzo delikatny - moim zdaniem to jakiś skompresowany papier pokryty okleiną (widać to lepiej w przekroju na zdjęciach z google drive). Na tę chwilę najbardziej potrzebuję łączników i zakończeń i tu również trudno z rozmiarami. Macie jakies pomysły?