DonPetro 23.10.2018 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 (edytowane) Cześć, to mój pierwszy wpis. Przeprowadzam drobne naprawy w mieszkaniu, w którym listwy były mocowane dobre 10 lat temu. Miejscami jest krzywo, brakuje też kilkunastu elementów. Wyglądają tak: https://drive.google.com/open?id=1dAmGAWw3VS-CoOmXmVWiFRmUl7W30oEH Szukam tych samych modeli (podobno to Doellken & Practicus). Byłem w Obi, pytałem producenta, sprawdzałem na portalach LM, Parkiet.pl i innych i nie mogę znaleźć nic podobnego - ani wymiarowo, ani nawet listew z tego samego materiału. Najbardziej zależy mi narożnikach, wierzchołkach i końcówkach. Wymiary listwy: 24mm głębokości x 40mm wysokości Czy możecie mi pomóc. Gdzie / jak szukać tych elementów bądź zamienników? Edytowane 29 Października 2018 przez DonPetro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmad 24.10.2018 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Może być ciężko, ponieważ z związku z niewielkim zainteresowaniem MDF-em firmy hurtowo wycofywały się z tego rodzaju listew (chodzi o niska listwę, w takim kształcie jak posiadasz w konfiguracji z plastikowymi wykończeniami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonPetro 25.10.2018 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Może być ciężko, ponieważ z związku z niewielkim zainteresowaniem MDF-em firmy hurtowo wycofywały się z tego rodzaju listew (chodzi o niska listwę, w takim kształcie jak posiadasz w konfiguracji z plastikowymi wykończeniami). Dziękuję To już wiem Szukam i szukam. Ten materiał jest bardzo delikatny - moim zdaniem to jakiś skompresowany papier pokryty okleiną (widać to lepiej w przekroju na zdjęciach z google drive). Na tę chwilę najbardziej potrzebuję łączników i zakończeń i tu również trudno z rozmiarami. Macie jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts