revrev 23.10.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Witam, remontuję dom i mam problem z wysokością posadzki. 90% domu jest OK - podłoga na legarach. Podłogę zrywam, wkładam styropian, rurki ogrzewania i wylewkę. Jedynie na ganku mam sytuację, że jest płyta wylana wyżej niż na całości i są na niej tylko panele. Co mam zrobić jeśli chcę tam też założyć podłogówkę? Poglądowy rysunek w załączniku. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.10.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Ile dajesz tego styropianu i jaka jest różnica poziomów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revrev 24.10.2018 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) Teraz jest tak, że ganek i reszta domu są równe, na "0". Na rysunku poglądowym w załączniku jest rozrysowane. Przy czym na ganku jest: płyta betonowa +1cm panel, a na reszcie domu jest: płyta betonowa +8,5cm pustki (legar) +2,5cm deski sosnowej +1cm panel. Różnica między płytami betonowymi na chwilę obecną wynosi 11cm. Po remoncie będzie 10cm styropianu + 6cm wylewki + 1cm płytki = 17cm do poziomu "0". Czyli wyżej o 6cm niż jest teraz. Więc na ganku byłoby -6cm, a właściwie to dostępne jest -5cm, bo 1cm od razu dodaję na płytkę. I teraz nie wiem co począć z gankiem. Chciałbym, żeby było tak samo - ale jak to zrobić? Edytowane 24 Października 2018 przez revrev Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revrev 29.10.2018 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Ktoś coś z pomysłami jak mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revrev 08.11.2018 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Jakby kiedyś komuś się miało przydać - będzie zrobione tak jak na rysunku. Na wierzch płytka/panel. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts