fighter1983 24.10.2018 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) Miałem nosa z tym Greinplastem... Caparol, nie wspominając o całej reszcie z tym rozwiazaniem jest w tym momencie "z tyłu" Greinplast do tej pory robił najlepszą imitację deski na elewację, no i sporo osób się do tego przyzwyczaiło, ale to co zobaczyłem u żółwia wczoraj "wyrwało mnie z butów" chodzi o kwarcowe panele elewacyjne, wygląda to jak płyta HPL, zrobiona z mika black albo z innego koloru. wyglada to tak (wizualka) https://www.greinplast.pl/produkty/systemy-elewacyjne/systemy-okladzin-elewacyjnych/panele-elewacyjne-kwarcowe11111.html ale na zywo jak sie oglada ten panel to jest WOOOOOW !!!! tak samo jak z Caparolowskimi tynkami Mika , nie da sie tego oddac na zdjeciach, a juz na pewno nie na wizualce, ale na zywo juz jak najbardziej robi wrazenie Przygotuje to w wolnej chwili u siebie na stronie. Koszty: nieporównywalnie mniejsze niż w przypadku HPL-a (okolo 140/m2 netto materialu, to co pogrubione ponizej) no i uklad warstw duzo mniej skomplikowany: w duzym skrocie: klej do eps, eps, siatka z klejem, grunt, transparentny klej do paneli, panel, transparentny impregnat zamykajacy Robi robote. Czekam na moja pierwsza realizacje, chyba dzisiaj pokaze jednemu z inwestorow gdzie wlasnie robimy taka full wypas elewacje no i co bardzo istotne, nie jest to "dekoracja wyrwana z kontekstu" ale skladnik systemu docieplen Greinplasta - chapeau bas Edytowane 24 Października 2018 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.10.2018 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 A gdzie będziecie robić coś takiego? Bo właśnie kilka m2 czegoś takiego mi potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.10.2018 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 2km od firmy czyli 5km od Płocka i juz jest decyzja ze robimy, tylko nie wiemy czy w tym roku sie wyrobimy, czy ten etap prac nie zostanie przelozony na przyszly rok. Do tej pory plan byl taki ze robimy nastepujaco: 500m2 siatka z klejem Carbonit (jako warstwa zbrojaca pod wszystko) 340m2 w tynku Carbon 1.0 160m2 ktos przyjdzie i przyklei plytke na nasza siatke z klejem natomiast "po dzisiaj" juz wiadomo ze zmieniaj sie proporcje, "na strzal" okolo 60m2 tam gdzie tynk bedzie wlasnie ta plyta, natomiast inwestor musi przespac sie z tematem i cos mi sie wydaje, ze dazymy do tego ze 500m2 bedzie w tej plycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.10.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Ciekaw jestem efektu. Aczkolwiek podchodzę do tego nieco z dystansem. Te wszystkie super "deski" to niezły paździerz jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.10.2018 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) kwestia gustu, deski:http://fighter1983.med-bud.pl/wykonana-elewacja-cekanowo/http://fighter1983.med-bud.pl/wykonana-elewacja-grodzisk-mazowiecki-2017-2018/ wg mnie nie jest to paździerz Edytowane 24 Października 2018 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.10.2018 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 W Grodzisku widziałem na własne oczy i mi, fanowi naturalnego drewna, się to w ogóle nie podoba. Na żywo, to nie jest nawet podobne do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 24.10.2018 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) Miałem nosa z tym Greinplastem... Caparol, nie wspominając o całej reszcie z tym rozwiazaniem jest w tym momencie "z tyłu" Greinplast do tej pory robił najlepszą imitację deski na elewację, no i sporo osób się do tego przyzwyczaiło, ale to co zobaczyłem u żółwia wczoraj "wyrwało mnie z butów" chodzi o kwarcowe panele elewacyjne, wygląda to jak płyta HPL, zrobiona z mika black albo z innego koloru. wyglada to tak (wizualka) https://www.greinplast.pl/produkty/systemy-elewacyjne/systemy-okladzin-elewacyjnych/panele-elewacyjne-kwarcowe11111.html ale na zywo jak sie oglada ten panel to jest WOOOOOW !!!! tak samo jak z Caparolowskimi tynkami Mika , nie da sie tego oddac na zdjeciach, a juz na pewno nie na wizualce, ale na zywo juz jak najbardziej robi wrazenie Przygotuje to w wolnej chwili u siebie na stronie. Koszty: nieporównywalnie mniejsze niż w przypadku HPL-a (okolo 140/m2 netto materialu, to co pogrubione ponizej) no i uklad warstw duzo mniej skomplikowany: w duzym skrocie: klej do eps, eps, siatka z klejem, grunt, transparentny klej do paneli, panel, transparentny impregnat zamykajacy Robi robote. Czekam na moja pierwsza realizacje, chyba dzisiaj pokaze jednemu z inwestorow gdzie wlasnie robimy taka full wypas elewacje no i co bardzo istotne, nie jest to "dekoracja wyrwana z kontekstu" ale skladnik systemu docieplen Greinplasta - chapeau bas panie Bartku z tymi najlepszymi deskami to bym mocno polemizowal...te ich cienkie deski nie sa zle, maja swoje oznaczenia aby miec jakis wzor ale tylka nie urywaja bo czesto sa gladkie (widac to na zdjeciach elewacji, ktore Pan wkleil, np cekanowo), lazury tej firmy sa mocne (dobrze sie trzymaja) ale czesto wygladaja jak farba olejna - tzn pokrywaja wszystko po calosci (mam w domu ok 40 ich probek;) niemniej oczywiscie kazdy musi sobie sam zobaczyc ale znalazlem o wiele ladniejsze deski... niemniej te plyty co Pan mowi sa rzeczywiscie mega jak ktos robi nowoczesny dom, jeszcze ATLAS ma w ofercie "efekt metalu' i "efekt kamienia" choc nie widzialem tego "na scianie" Edytowane 24 Października 2018 przez .:Paco:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.10.2018 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Przejrzałem na komputerze fotki z Cekanowa i faktycznie nie urywa. Jak dom stoi 30m od ulicy, można próbować kogoś oszukać. Ale nawet na zdjęciach widać, że do wyglądu drewna to daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.10.2018 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) ok, w paru punktach na szybko:- wrzucilem temat paneli imitujacych HPL bo to dosc ciekawe rozwiazanie, na pewno zwraca uwage, tak jak na przyklad Etixx Knauf-a temat poszedl w strone desek i teraz odnosnie desek:najlepsza ze znanych mi imitacja deski to greinplast, sa pooznaczane i ponumerowane wlasnie po to, zeby nie miec wzoru.dlaczego uwazam za najlepsza: - jest kompletna - od kleju a nawet od gruntu przed klejeniem styropianu - to dosc istotne z pkt widzenia wykonawcy, dostawcy kleinta koncowego tez. bo ludzie sa rozni (w sensie odbiorca ostateczny) i mowimy tu o skrajnie zlym przypadku: inwestor, ktory szuka dziury w calym lub taki ktory oczekuje rzeczy nierealnych. i wtedy zaczynaja sie schody. jak cos sie zepsuje - nie ma winnego, a tu przynajmniej jako wykonawca jest szansa powalczyc z producentem (to na podstawie tego wpisu:https://forum.muratordom.pl/showthread.php?230834-Panele-RODEO-imitacja-drewna-na-elewacji-dyskusja-z-Producentem&highlight=panele+rodeo - imitacja jest imitacja i nia zawsze bedzie - ladna / brzydka / mniej wypukla / bardziej wypukla, z takim slojem czy z innym to kwestia gustu - przerobilem tych imitacji kilka i na podstawie tych kilku wystawiam opinie- statystyczny "kowalski" widzi odciskan imitacje lub cos marketowego - to z pewnoscia jest lepsze - nie kazdy spedzi "pol zycia" nad wybieraniem, szukaniem i sciaganiem 10 wzorow- istotna jest jakby nie bylo trwalosc rozwiazania - odnosnie tej w cekanowie - szara, nieregularnie bejcowana aby uzyskac efekt taki jaki jest - skamieniale drewno - chcialbym zobaczyc na zywo skamieniale drewno na elewacji - wtedy moge oceniac czy to bardziej czy mniej podobne - wreszcie kazdy ma swoje typy, wydaje mi se ze mam w tej kwestii szersze spectrum i dziele sie po prostu swoimi opiniami, natomiast nikt nie musi si z tym zgadzac, sa tacy ktorzy lubia BMW, sa tacyktorzy wola Audi, a sa tacy ktorzy powiedza ze Passat 1.9TDI to najlepsze auto. i kazdy poda argumenty za, i kazdy bedzie mial na swoj sposob racje. To nie jest tak, ze "moja racja jest najmojsza" Wracajac: imitacja HPL-a tez jest imitacja , i ni bedzie jak HPL, ale nie kosztuje 650 netto/m2 w gore tylko prawie 5x mniej... i da sie ja wykonac na styropianie, gdy koncepcja zmienila sie juz po wykonaniu warstwy zbrojacej. bedzie miala swoje zalety, ale bedzie miala tez wady. efekt rdzy: w caparolu tez jest, ale nie wolno jej stosowac w ukladach ocieplanych, nie wiem jak w atlasie, ale nie sadze by bylo inaczej.....deska - odciskana w caparolu - jest wg mnie obrzydliwa - kwestia gustuefekt betonu na elewacji - tez jest w caparolu - wyglada niezle, ale strasznie pracochlonne efekt "stiuku weneckiego" - tez jest w Caparolu, pytanie czy sie komus podoba efekt - imitacja piaskowaca - jest w Caparolu ale wyglada wg mnie jakby ktos zwymiotowal barwnie na elewacje, ale to tez kwestia gustu...itd itd Edytowane 24 Października 2018 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 28.10.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 ok, w paru punktach na szybko: - wrzucilem temat paneli imitujacych HPL bo to dosc ciekawe rozwiazanie, na pewno zwraca uwage, tak jak na przyklad Etixx Knauf-a temat poszedl w strone desek i teraz odnosnie desek: najlepsza ze znanych mi imitacja deski to greinplast, sa pooznaczane i ponumerowane wlasnie po to, zeby nie miec wzoru. dlaczego uwazam za najlepsza: - jest kompletna - od kleju a nawet od gruntu przed klejeniem styropianu - to dosc istotne z pkt widzenia wykonawcy, dostawcy kleinta koncowego tez. bo ludzie sa rozni (w sensie odbiorca ostateczny) i mowimy tu o skrajnie zlym przypadku: inwestor, ktory szuka dziury w calym lub taki ktory oczekuje rzeczy nierealnych. i wtedy zaczynaja sie schody. jak cos sie zepsuje - nie ma winnego, a tu przynajmniej jako wykonawca jest szansa powalczyc z producentem (to na podstawie tego wpisu: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?230834-Panele-RODEO-imitacja-drewna-na-elewacji-dyskusja-z-Producentem&highlight=panele+rodeo - imitacja jest imitacja i nia zawsze bedzie - ladna / brzydka / mniej wypukla / bardziej wypukla, z takim slojem czy z innym to kwestia gustu - przerobilem tych imitacji kilka i na podstawie tych kilku wystawiam opinie - statystyczny "kowalski" widzi odciskan imitacje lub cos marketowego - to z pewnoscia jest lepsze - nie kazdy spedzi "pol zycia" nad wybieraniem, szukaniem i sciaganiem 10 wzorow - istotna jest jakby nie bylo trwalosc rozwiazania - odnosnie tej w cekanowie - szara, nieregularnie bejcowana aby uzyskac efekt taki jaki jest - skamieniale drewno - chcialbym zobaczyc na zywo skamieniale drewno na elewacji - wtedy moge oceniac czy to bardziej czy mniej podobne - wreszcie kazdy ma swoje typy, wydaje mi se ze mam w tej kwestii szersze spectrum i dziele sie po prostu swoimi opiniami, natomiast nikt nie musi si z tym zgadzac, sa tacy ktorzy lubia BMW, sa tacyktorzy wola Audi, a sa tacy ktorzy powiedza ze Passat 1.9TDI to najlepsze auto. i kazdy poda argumenty za, i kazdy bedzie mial na swoj sposob racje. To nie jest tak, ze "moja racja jest najmojsza" Wracajac: imitacja HPL-a tez jest imitacja , i ni bedzie jak HPL, ale nie kosztuje 650 netto/m2 w gore tylko prawie 5x mniej... i da sie ja wykonac na styropianie, gdy koncepcja zmienila sie juz po wykonaniu warstwy zbrojacej. bedzie miala swoje zalety, ale bedzie miala tez wady. efekt rdzy: w caparolu tez jest, ale nie wolno jej stosowac w ukladach ocieplanych, nie wiem jak w atlasie, ale nie sadze by bylo inaczej..... deska - odciskana w caparolu - jest wg mnie obrzydliwa - kwestia gustu efekt betonu na elewacji - tez jest w caparolu - wyglada niezle, ale strasznie pracochlonne efekt "stiuku weneckiego" - tez jest w Caparolu, pytanie czy sie komus podoba efekt - imitacja piaskowaca - jest w Caparolu ale wyglada wg mnie jakby ktos zwymiotowal barwnie na elewacje, ale to tez kwestia gustu... itd itd Tak wszystko kwestia gustu ale te wszystkie cienkie deski 3mm - maja zalete, ze szybko się klada niestety dosc często wygladaja "plastikowo". Wielu producentow idzie już we wlasny system albo sprzedają wlasnie grunt/bejce gerinplast a tylko swoje deski. Ja co zauwazylem to wcale dobrze nie jest kupować już pomalowanych desek bo ciezka jest obroka białego kleju pomiędzy - później trzeba malować itd. Lazure tez dobrze pomalować sobie wcześniej na desce aby nie być rozczarowanym - dla mnie i zony lazury gerinplast dobre do malowania ale niestety jak olejna pokrywaly wszystko... Wkleje ktoregos dnia swoja deska aby pokazac i Pan zerknie bo efekt chyba wyszeld spoko - kilku wykonawców już było i mowilo,ze mega a wiem,ze kładli gerinplast. Jeszcze masterpol robi deski i ma podobno ok 150-200 wzorow bo wlasciciel odcisnal caly stary dom podobno ale nie sprawdzałem... finalnie - wszystko zależy od ekipy czy sa dokładni i dopieszcza deski, imitacje plyt bo wszystko można "równo" spierniczyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.04.2019 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 co do imitacji desek i realnego odzwierciedlenia to zapraszamy na www.decoartwood.pl i kontakt w sprawie próbek. Co do płyt kwarcowych to bardzo fajne rozwiązanie. Jedyny minus to ściana lub podłoże ,na którym kładziona jest taka płyta musi być idealnie równa. Minimalne nierówności podłoża od razu są widoczne i rzutują na całym efekcie. Nie jest to wina paneli ,a podłoża .Niestety ocena całości odbija się na opinia paneli. Aprobata systemu jest? Komplet do montazu jest ? czy kolejne "kup Pan bedziesz Pan zadowolony"? a po klej to sobie pan pojedz tu, a po lakierobejce, to sobie pan kup tu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts