kryst16 24.10.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) Witam... Mam na działce budowlanej świeżo wybudowany budynek gospodarczy na zgłoszenie o powierzchni zabudowy poniżej 35m2.Oczywiście budynek spełnia wszystkie wymagania, jest parterowy, o powierzchni zabudowy poniżej 35m2, niższy niż 5m.Jak go kiedyś zgłaszałem do Urzędu jako budynek gospodarczy to dostarczyłem rysunki itp. była milcząca zgoda. Chciałbym go teraz przekształcić/zmienić sposób użytkowania na budynek do rekreacji indywidualnej. (Takie jak można budować na zgłoszenie do 35m2 zabudowy). Co muszę w takiej sytuacji zrobić? On nowa przygotować rysunki tak jak robiłem to dla budynku gospodarczego?Prąd w tym budynku gospodarczym mam jak narazie pożyczany od sąsiada przedłużaczem, ale chciałbym wykonać przyłącze jeśli zmiana sposobu użytkowania się uda. MPZP zezwala na budowę na tym terenie budynków do rekreacji indywidualnej jak i mieszkalnych.Nie wiem jak się ma sprawa mediów w przypadku budynku do rekreacji indywidualnej, bo wiadomo w takim budynku musi być toaleta, czy od razu muszę wybudować szambo czy mogę to zrobić w późniejszym terminie... Proszę o jakieś rady w tym kierunku. Edytowane 24 Października 2018 przez kryst16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 25.10.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 zmianę sposobu użytkowania reguluje Art.71 Ustawy Prawo Budowlane gdzie określony jest tryb postępowania administracyjnego, jak również co należy do zgłoszenia dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts