Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór grzejnika elektrycznego do łazienki.

Ec-Synek

Recommended Posts

Witam. Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze grzejnika elektrycznego do łazienki, który będzie zasilany tylko elektrycznie bez wpięcia do CO. U znajomych w starszym domku chcą "dogrzać" pomieszczenie kiedy piec nie pracuje. Obecnie jest jeden grzejnik podpięty do CO, ale że tak powiem okres pracy pieca w ciągu doby jest bardzo krótki i chcą na próbę przetestowac takie rozwiązanie bez ingerencji w instalację od CO. Możecie polecić jakiś konkretny model, który będzie najbardziej efektownym rozwiązaniem ? Powierzchnia bodajże niewielka bo bodajże coś ok 2,5x2m. Macie może coś sprawdzonego godnego uwagi ? Będę Wam bardzo wdzięczny za pomoc.

Witam. Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze grzejnika elektrycznego do łazienki, który będzie zasilany tylko elektrycznie bez wpięcia do CO. U znajomych w starszym domku chcą "dogrzać" pomieszczenie kiedy piec nie pracuje. Obecnie jest jeden grzejnik podpięty do CO, ale że tak powiem okres pracy pieca w ciągu doby jest bardzo krótki i chcą na próbę przetestowac takie rozwiązanie bez ingerencji w instalację od CO. Możecie polecić jakiś konkretny model, który będzie najbardziej efektownym rozwiązaniem ? Powierzchnia bodajże niewielka bo bodajże coś ok 2,5x2m. Macie może coś sprawdzonego godnego uwagi ? Będę Wam bardzo wdzięczny za pomoc.

Cześć,

Ja mam grzejniki elektryczne w całym domu : mam szkieletówkę. Mam grzejniki z Atlantica, w łazience (właśnie o pow. ok. 3m2) mam model Tatou Bains 1,4 kW z uchwytami na ręczniki. Rozgrzewa się bardzo szybko, jestem zadowolony. Natomiast w drugiej większej łazience musiałem zakupić grzejnik o konkretnym wymiarze i tu już firma A odpadała niestety. Wybrałem Glamox 800 W (nie pamiętam modelu) i nie sprawdza się za dobrze, bo łazienka grzeje się wolno (kłania się mała moc). A większych mocy nie było w tym wymiarze który mi pasował.

Pozdrawiam

Z33