Ec-Synek 25.10.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Witam. Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze grzejnika elektrycznego do łazienki, który będzie zasilany tylko elektrycznie bez wpięcia do CO. U znajomych w starszym domku chcą "dogrzać" pomieszczenie kiedy piec nie pracuje. Obecnie jest jeden grzejnik podpięty do CO, ale że tak powiem okres pracy pieca w ciągu doby jest bardzo krótki i chcą na próbę przetestowac takie rozwiązanie bez ingerencji w instalację od CO. Możecie polecić jakiś konkretny model, który będzie najbardziej efektownym rozwiązaniem ? Powierzchnia bodajże niewielka bo bodajże coś ok 2,5x2m. Macie może coś sprawdzonego godnego uwagi ? Będę Wam bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z33 25.10.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Witam. Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze grzejnika elektrycznego do łazienki, który będzie zasilany tylko elektrycznie bez wpięcia do CO. U znajomych w starszym domku chcą "dogrzać" pomieszczenie kiedy piec nie pracuje. Obecnie jest jeden grzejnik podpięty do CO, ale że tak powiem okres pracy pieca w ciągu doby jest bardzo krótki i chcą na próbę przetestowac takie rozwiązanie bez ingerencji w instalację od CO. Możecie polecić jakiś konkretny model, który będzie najbardziej efektownym rozwiązaniem ? Powierzchnia bodajże niewielka bo bodajże coś ok 2,5x2m. Macie może coś sprawdzonego godnego uwagi ? Będę Wam bardzo wdzięczny za pomoc. Cześć, Ja mam grzejniki elektryczne w całym domu : mam szkieletówkę. Mam grzejniki z Atlantica, w łazience (właśnie o pow. ok. 3m2) mam model Tatou Bains 1,4 kW z uchwytami na ręczniki. Rozgrzewa się bardzo szybko, jestem zadowolony. Natomiast w drugiej większej łazience musiałem zakupić grzejnik o konkretnym wymiarze i tu już firma A odpadała niestety. Wybrałem Glamox 800 W (nie pamiętam modelu) i nie sprawdza się za dobrze, bo łazienka grzeje się wolno (kłania się mała moc). A większych mocy nie było w tym wymiarze który mi pasował. Pozdrawiam Z33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ec-Synek 25.10.2018 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Ale to jest promiennik ? Na jakiej zasadzie on działa ? Po wyłączeniu jest momentalnie zimny czy "trzyma" ciepło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z33 26.10.2018 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 to normalny grzejnik, żadna tam podczerwień. rozgrzewa się szybko (1,4kW, wiem, przewymiarowany) a ciepło oddaje przez parę minut. no i jest drogi, chyba z 700 zł kosztował z montażem i podłączeniem. gdyby nie to że mam dom na kredyt w życiu bym go nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts