Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziura w suficie betonowym.

Cheetosi

Recommended Posts

sufit.jpg

Witam serdecznie.

Moglibyście mi polecić jak najlepiej załatać taką dziurę w suficie betonowym, tak żeby to wszystko mi nie poleciało?

Nowo kupiony dom, została mi taka po usunięcia rury od "kominka".

Widzę że ktoś tam próbował łatać pianką, ale chyba się poddał.

Za wszystkie odpowiedzi serdecznie z góry dziękuję.

Pozdrawiam,

Marcin.

Idziesz piętro wyżej, wiercisz skośnie otwory pod pręty. Pręty wklejasz, ewentualnie wbijasz, docinasz rozmiar, zaginasz w otwór, można młotkiem. Na górze dodatkowo fazujesz górną powierzchnię otworu. Bierzesz deseczkę, robisz otwór, dokręcasz sznurek, drut, zrzucasz z góry sznurek przez otwór, dokręcasz deseczkę. Z góry wciągasz, dodatkowy pręt na wierzch, skręcasz drut, dociągając deseczkę. Zalewasz betonem, po stwardnieniu rozszalowujesz, nie ma prawa nic wypaść.

Idziesz piętro wyżej, wiercisz skośnie otwory pod pręty. Pręty wklejasz, ewentualnie wbijasz, docinasz rozmiar, zaginasz w otwór, można młotkiem. Na górze dodatkowo fazujesz górną powierzchnię otworu. Bierzesz deseczkę, robisz otwór, dokręcasz sznurek, drut, zrzucasz z góry sznurek przez otwór, dokręcasz deseczkę. Z góry wciągasz, dodatkowy pręt na wierzch, skręcasz drut, dociągając deseczkę. Zalewasz betonem, po stwardnieniu rozszalowujesz, nie ma prawa nic wypaść.

Zwracam honor ,wyglądało mi to na dziurę w ścianie, nie w suficie.

To prawda. Zdjęcie się trochę przekręciło i wyglada jak dziura w ścianie. Jednakże można pański pomysł wykorzystać tez na dziurę w suficie? Będzie się ładnie trzymało?

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi przy okazji.

• 2 years później...
Też potrzebuje zalepić dziure w stropie. Planuje to zrobić w następujący stosób - użyć plastikowej pokrywki od organizera. Podeprzeć ją podporą do regipsów a od góry wlać beton. Tym razem postaram się lepszym betonem zalać, takim z betoniarni, bo ten z worka się nie trzymał. A jak zastygnie to zeszlifować do granicy starego betonu. Deska tu nie jest dobrym rozwiązaniem. Nie będę żadnych dodatkowych prętów wstawiał gdyż mam wystające zbrojenie.