Daro_ufo 26.10.2018 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Potrzebuję w kuchni zrobić światło nadblatowe i chciałbym się nieco Was poradzić. Pomyślałem, że najlepiej będzie to zrobić na dwóch listwach led w aluminiowych profilach (listwy na diodach SMD 2835 o mocy min. 8W/1m, gęstości 120 LED/1m i barwie tu się waham 4000K lub 6000K). Poniżej taki mój pseudo rzut mebli od frontu (odległość między szafkami a blatem to ~55 cm). Czy takie rozwiązanie będzie dobre czy 8W/1m nie będzie za słabe? Jakiej firmy listwy led możecie polecić w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.10.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Czy takie rozwiązanie będzie dobre czy 8W/1m nie będzie za słabe? Jakiej firmy listwy led możecie polecić w rozsądnej cenie? Światło będzie zbyt słabe - musi być co najmniej 14W-18W /mb - tylko daj światło barwy zimnej(w kuchni przydatne bo barwa ciepła bardzo zmienia kolor potraw) Firmę prześlę na priv reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_ufo 26.10.2018 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Dziękuję za linki. Zimna również nieco zmienia kolor potraw na bardziej nie wiem jak to nazwać.. sine. 5000-6000K nie będzie najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.10.2018 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Neutralne też może być, ale ciepłe odpada szczególnie dla serów i jaj oraz obranych warzyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts