Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na czym ma polegać różnica w tym przypadku ?

np na maskowanie rur z kolektora w elewacj?

np na przeprowadzeniu rur w tynkach ?

np na maskowaniu przewodów itp w kotłowni?

no nie wiem czekam na odpowiedź kogoś kto ma doświadczeń je bo wiem że ostatnio montowali u nas na osiedlu to co 2 dom to szpetnie to wygląda

https://forum.murator.pl/topic/242455-kiedy-montowac-kolektory-sloneczne/#findComment-7592908

• 4 weeks później...
np na maskowanie rur z kolektora w elewacj?

np na przeprowadzeniu rur w tynkach ?

np na maskowaniu przewodów itp w kotłowni?

no nie wiem czekam na odpowiedź kogoś kto ma doświadczeń je bo wiem że ostatnio montowali u nas na osiedlu to co 2 dom to szpetnie to wygląda

Nie kumam co rozumiesz przez słowo szpetnie wygląda.Mam już ło cho cho albo i dłużej próżniowo rurowe.Montowane w czasie całej budowy - inwestycji.Co to oznacza.Instalacja była kładziona gdy nie było tynków co jest jak najbardziej zrozumiałe.Dziurka w stropie przed laniem z mikso - kreta posadzek.Dziurka w blacho-dachówce z wyprowadzeniem rurki do kolektorów - zasilenie i powrót.Nic nie zmienisz , a i ich specyfikacja działania mówi ,że te części ,które mogą ulec awarii powinny być widoczne . Miałem takowa i sobie chwale ,że było dojście do wszystkiego.Tyczy się to instalacji tej z zaworkami na drugim poddaszu nieużytkowym i nie samej rurki.To powinno mieć łatwy dostęp.Nie ustrzeżesz się błędów jak zakryjesz wszystko tylko dla podniesienia estetyki.To kardynalny błąd przyszłego inwestora.Tak to widzę.

https://forum.murator.pl/topic/242455-kiedy-montowac-kolektory-sloneczne/#findComment-7607331