emcom 27.10.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Cześć wszystkim, Otrzymałem ostatnio warunki zabudowy dla mojej działki.Widnieje tam w sekcji "Ustalenia dotyczące warunków i wymagań kształtowania ładu przestrzennego wynikające z przeprowadzonej analizy" m.in. taki zapis : "szerokość elewacji frontowej - od 7,00 do 16,00 m. Jednocześnie szerokość głównej bryły budynku nieprzekraczająca 11,00 m." No i teraz nie wiem jak rozumieć elewację frontową a główną bryłę budynku ? Może ktoś, coś ?... Dzięki z góry i pozdrawiam serdecznie, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 06.11.2018 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 ciekawe. Myślę że rozwiązanie tej zagadki jest w Urzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 01.03.2019 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 rzut budynku nie być prostokątem, a budynek nie musi być najszerszy od strony ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 01.03.2019 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 jeszcze można to interpretować w taki sposób ( raz miałem taki przypadek w Urzędzie ) :elewacja frontowa to ( w zasadzie ) elewacja budynku rzutowana w stronę przylegającej drogi, tym samym przy szerokość głównej bryły budynku 11,00 m i ustawieniu budynku pod kątem w stosunku do drogi, elewacja frontowa nie wynosi 11m ( dochodzi poza szerokością jeszcze długość budynku ), a musi mieścić się w wyznaczonym zakresie 7 - 16m !- najczęściej sytuacja ma miejsce, gdy granice działki są nie prostopadłe do przylegającej drogi, lub budynek jest lokalizowany nierównolegle do granic nieruchomości.- budynek na planie kwadratu o bokach 10x10m może mieć szerokość elewacji frontowej = jego przekątnej, czyli ( już ) 14,14m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts