Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłogówka warta ceny?

kris2682

Recommended Posts

Ludzie pomocy.

Wycena podłogówki zwaliła mnie z nóg

Powierzchnia 135m2 realna, cały dół plus łazienka na górze. Łączny koszt 17985zl

W cenę wliczone materiał i montaż styropian z folią gr. 5 cm, rury tworzywo Al-Pex, rozdzielacze z zaworami i perzeplywomierzami, szafka rozdzielaczowa, klipsy montażowe, taśmy brzegowe, ksztaltki montażowe.

Ekipa z 20letnim doświadczeniem z polecenia ale ta cena.

Jakieś 130zł/m2.

Znajomemu właśnie zrobili niecałe 100m2 za ok 90zł/m2 na komponentach Vieśmana ...ale po drugiej stronie kraju.

Z cenami teraz jak ze wszystkim..totolotek. Mnie nerwy biorą, bo wieniec mam przygotowany do zalania od niemal 3ch tygodni a producenci betonu tak się wycwanili, że mniej niż pełną gruszkę nie przywiozą. Jeszcze dwa lata temu jeden przez drugiego prosili, by od nich beton brać i nawet 2m3 nie było problemem, gadżety przywozili a niektórzy i piwko a teraz....

Zapamiętam i się kiedyś odwdzięczę.

Mnie nerwy biorą, bo wieniec mam przygotowany do zalania od niemal 3ch tygodni a producenci betonu tak się wycwanili, że mniej niż pełną gruszkę nie przywiozą. Jeszcze dwa lata temu jeden przez drugiego prosili, by od nich beton brać i nawet 2m3 nie było problemem, gadżety przywozili a niektórzy i piwko a teraz....

Weż pół suchy i sam zabetonuj.

4 godziny nadaje się do rozrobienia. Zdążysz.

Tylko ta robota...

Ludzie pomocy.

Powierzchnia 135m2 realna, cały dół plus łazienka na górze. Łączny koszt 17985zl

W cenę wliczone materiał i montaż styropian z folią gr. 5 cm, rury tworzywo Al-Pex, rozdzielacze z zaworami i perzeplywomierzami, szafka rozdzielaczowa, klipsy montażowe, taśmy brzegowe, ksztaltki montażowe.

Zrób sam,

Jest tu na forum odpowiedni temat.

Ewentualnie szukaj nowej ekipy.

Te 5cm styro, to trochę mało.

Cena kosmiczna, co tu więcej napisać.

Ja się cieszę, że myśmy sami ogarnęli styropian (ok 210m po podłodze) w dwa tygodnie, ale to dużo dłubania..., ale też rozłożyliśmy sami rurki od podłogówki + zamontowałem je w rozdzielaczach. Fakt, że mieliśmy projekt, hydraulika, który zamontował rozdzielacze oraz pomocnego sąsiada hydraulika, który miał potrzebne narzędzia. Jeśli masz czas, wypożyczysz sobie narzędzia i zlecisz sam projekt (myśmy dali 900zł), to moim zdaniem warto.

Ale cena kosmos bo taniej samemu? Czy po prostu gość chce za dużo. Niestety Ciulate czasy na budowanie. Facet jest tak obłożony robotą, że spotkaliśmy się grubo przed godzinami jego pracy bo od rana do wieczora na robocie. Ja już na paru sprawach się przekonałem, żę jak się człowiek nie zna to lepiej się nie zabierać. Mam taką robotę, że nie jestem na etacie za stałą miesięczną pensje tylko im więcej zleceń/klientów tym wypłata lepsza. Natomiast nie lubię przepłacać za metkę/za nic. Facet z polecania ale jak chce o połowę więcej niż inni to niech się buja. Dlatego proszę o opinie osób które chcą i są na czasie. Bo jak porównuje ceny z przed dwóch lat( bo wtedy liczyłem koszty, niestety z wielu przyczyn nie udało się wystartować z budową o czasie, do teraz to wszystko poszło do góry) Teraz się martwię czy mi starczy waluty na tą budowę, a strasznie nie lubię kredytów.

Jakieś 130zł/m2.

Znajomemu właśnie zrobili niecałe 100m2 za ok 90zł/m2 na komponentach Vieśmana ...ale po drugiej stronie kraju.

Z cenami teraz jak ze wszystkim..totolotek. Mnie nerwy biorą, bo wieniec mam przygotowany do zalania od niemal 3ch tygodni a producenci betonu tak się wycwanili, że mniej niż pełną gruszkę nie przywiozą. Jeszcze dwa lata temu jeden przez drugiego prosili, by od nich beton brać i nawet 2m3 nie było problemem, gadżety przywozili a niektórzy i piwko a teraz....

Od dawna pompogruszka z 2-3 m3 betonu to 1500zł. Ciesz sie ze nie masz rdzeni. Płyta 6,5 tys, rdzenie parteru 2x po 1600zł (partacze). Strop 5 tys, rdzenie 1400zł i wieniec 1400zł. Takie sa ceny betonu na niewielki dom. :)

A cena jak cena. 17 tys z robocizną to jest sporo. Ale od wiodącego producenta mam wycene materiałów na 160m2 na kwote bodaj 17 tys netto plus 7 tys sterowanie pokojowe. :)

Edytowane przez pandzik

Folia, styro 10 + 5, dylatacje, pola, łącznie prawie 900m rurek pex-alu-pex, 2 rozdzielacze, 7 + 6 pętli. Dom 100mkw. Robione samemu w jakieś 3 tygodnie po godzinach pracy. Koszt materiału to nie wiem, musiałbym zerknąć w faktury, ale rury + rozdzielacze i szafki wyszło coś ponad 4k, do tego styro ze 3k...

• 2 weeks później...
Ludzie pomocy.

Witam,

Jak wybierze już Pan firmę wykonującą instalację ogrzewania podłogowego, kolejnym krokiem będzie wybór sprawdzonego kotła kondensacyjnego. Marka Junkers-Bosch posiada w swojej ofercie wysokiej jakości kotły oraz rozbudowany serwis, który pomoże w montażu kotła, pierwszym uruchomieniu oraz przy wykonywaniu przeglądów okresowych. Oferujemy gwarancję do 5 lat na wszystkie kotły kondensacyjne. W swojej ofercie posiadamy szeroki wybór kotłów kondensacyjnych jednofunkcyjnych o szerokiej modulacji mocy palnika. W celu doboru kotła, zachęcam do kontaktu z Autoryzowanym Instalatorem marki Junkers-Bosch. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810.

Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie kotłów kondensacyjnych z rodziny Cerapur lub Bosch Condens: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers-Bosch