wladziugse 27.10.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Witam forumowiczów. Mam pytanie do osób które już domek budowały, budują bądź osoby mocno związane w temacie. Planuje budowę domku kanadyjskiego. Jednak większość prac chce wykonać sam. Najważniejsze prace chce oddać do zrobienia firma. Więc moje pytanie, czy orientuje się ktos w kosztach jaki by był koszt budowy płyty fundamentowej z ogrzewaniem podłogowym na całej powierzchni, wybudowanie szkieletu i obicie z zewnątrz OSB oraz szkielet dachu z obiciem OSB. Oraz ściany działowe. Domek prostu parterowy 100-110 M2 z dachem dwuspadowym salon z kuchnią dwie łazienki 3 pokoje i pomieszczenie na pompę ciepła i rekuperator. Czy ktoś orientuje się w kosztach ? Z góry dziękuję. Budować się będę w Wielkopolsce, mile widziane polecanie firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motomaniak111 27.10.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Witaj, Jestem na etapie wykończenia wnętrza. Buduje się pod Poznaniem. Firma robiła mi fundament (murowany z bloczkow) oraz dom do stanu surowego zamkniętego wykonczonego z zewnątrz (razem z oknami, roletami, drzwiami wejsciowymi, zewnętrznym ociepleniem, tynkiem i drewnem na elewacji oraz komin i całe pokrycie dachu dachówką betonowa na gotowo z rynkami itp)Wzięli za wszystko 160000brutto. Standard swietny: drewno kvh, okna trzyszybowe, drzwi zewnętrzne drewniane za 5000 w cenie.Od wejścia na plac do zakończenia etapu który robili 2,5 miesiąca z czego 3 tygodnie postoju bo dostawca okien zawalił. Dom parterowy 80m2 dach dwuspadowy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wladziugse 28.10.2018 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Dzięki za informacje, a jaka firma buduje u Ciebie domek ? Sądzisz że dobrą cenę wzięli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wladziugse 28.10.2018 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 I powiedz mi ile cm ocieplales dom i czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motomaniak111 04.11.2018 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Firmę masz na priv. Biorąc pod uwagę zastosowane drewno (kvh) i estetykę wykonczenia budynku uważam że cena jest adekwatna. Co do ocieplenia: ściany zewnętrzne 10cm styropianu + 15cm welny skalnej, ściany działowe 10cm welny skalnej, strop 30cm welny skalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jif 12.06.2019 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Witam,pozwolę sobie podłączyć się po pytanie.Interesuje mnie firma, która wybuduje pod Mosiną dom 110-140m2 w technologii szkieletowej, piętrowy z dachem 2 spadowym. W wersji "pod klucz"Polecanie jakieś firmy z okolic Poznania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 12.06.2019 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Ceny domów drewnianych szkieletowych w ostatnim czasie zwyczajnie oszalały. Widziałem przypadki, gdy domek 100 m2 użytkowej był za 500 tyś PLN bez wielkich bajerów. Standardowy koszt takiego domu powinien wynosić około 200-250 tyś PLN stan deweloperski bez robót mokrych (typu gładzie i szpachla G-K) robiony systemem zleconym. Cena drewna konstrukcyjnego KVH suszonego i czterostronnie struganego jest względnie stała i wynosi między 1200 a 1500 pln brutto m3 (info z różnych stron). Ile takiego drewna może pójść na taki dom? Z 20-25 m3? Nasz przyjechał na 2 tirach (100 m2). Płyta MFP 12tka na ściany to np około 18 pln /m2 w Castoramie, zakładam że taki wykonawca ma spore rabaty przy większych zamówieniach, Płyta podłogowa MFP lub OSB jak kto woli to około 50zł /m2 za grubość 25 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 16.06.2019 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Na cenę domu szkieletowego składa się więcej czynników niż tylko drewno i płyta! Pamiętajcie że wynagrodzenia poszły do góry, stal na fundamenty wariuje, poput duży na tą technologię a fachowców mało! Dużo kosztuje izolacja takiego budynku, instalacje, dobre okna i setki małych a istotnych rzeczy.Na dzień dzisiejszy koszt materiałów na 1 m2 domu szkieletowego to 1700-2000 zł. Bez fundamentów, robocizny, do stanu deweloperskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.05.2020 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Ile dają za taka reklame? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts