Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam stan surowy prawie zamknięty, więc pomyślałem że najwyższa pora zakręcić się koło telefonu.

Zadzwoniłem na błękitną linię, złożyłem zamówienie, zrobili wywiad techniczny i po paru dniach się dowiedziałem:

-brak możliwości podłączenia kablowego, a co za tym idzie neostrady - trzeba czekać na rozbudowę sieci nie wiadomo ile

-można zamówić telefon na łączu radiowym (cena promocyjna 10 zł, czas instalacji kilka dni), ale na nim nie pójdzie internet nawet modemem.

-można podpisać umowę na mocy której będzie podłączonie kablem, ale trwa to do 18 miesięcy i kosztuje jakieś 360 zł.

Ponieważ aktualnie mam telefon (co prawda w Krakowie a nie Zabierzowie, ale strefa numeracyjna ta sama) pomyślałem o zleceniu przeniesienia. Podobno wtedy muszą się bardziej sprężać. Czy to prawda? Czy ktoś zna jakie terminy wtedy obowiązują? Czy mogę wtedy wymagać podłączenia kablowego czy mogą mi wcisnąć radio? A może najpierw zamówić neostradę w mieszkaniu, a za miesiąc zlecić przeniesienie?

Proszę o rady, chciałem się przygotować do rozmowy z błękitną.

https://forum.murator.pl/topic/24248-co-szybsze-instalacja-czy-przeniesienie-telefonu/

witam

na stronie TPSA jest formularz elektroniczny do wypełnienie (przeniesienie lini telefonicznej) i to chyba bardzo szybko idzie, bo 29.09.2004 wysłałem ze strony i wczoraj chcieli juz podłaczyc a w czwartek 06.10.2004 byli Panowie z TPSA i badali teren.

Może warto w to zaryzykowac

pozdrawiam :wink:

https://forum.murator.pl/topic/24248-co-szybsze-instalacja-czy-przeniesienie-telefonu/#findComment-434031