damiang 11.10.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Mam stan surowy prawie zamknięty, więc pomyślałem że najwyższa pora zakręcić się koło telefonu.Zadzwoniłem na błękitną linię, złożyłem zamówienie, zrobili wywiad techniczny i po paru dniach się dowiedziałem:-brak możliwości podłączenia kablowego, a co za tym idzie neostrady - trzeba czekać na rozbudowę sieci nie wiadomo ile-można zamówić telefon na łączu radiowym (cena promocyjna 10 zł, czas instalacji kilka dni), ale na nim nie pójdzie internet nawet modemem.-można podpisać umowę na mocy której będzie podłączonie kablem, ale trwa to do 18 miesięcy i kosztuje jakieś 360 zł. Ponieważ aktualnie mam telefon (co prawda w Krakowie a nie Zabierzowie, ale strefa numeracyjna ta sama) pomyślałem o zleceniu przeniesienia. Podobno wtedy muszą się bardziej sprężać. Czy to prawda? Czy ktoś zna jakie terminy wtedy obowiązują? Czy mogę wtedy wymagać podłączenia kablowego czy mogą mi wcisnąć radio? A może najpierw zamówić neostradę w mieszkaniu, a za miesiąc zlecić przeniesienie? Proszę o rady, chciałem się przygotować do rozmowy z błękitną. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/24248-co-szybsze-instalacja-czy-przeniesienie-telefonu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcor 12.10.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 witam na stronie TPSA jest formularz elektroniczny do wypełnienie (przeniesienie lini telefonicznej) i to chyba bardzo szybko idzie, bo 29.09.2004 wysłałem ze strony i wczoraj chcieli juz podłaczyc a w czwartek 06.10.2004 byli Panowie z TPSA i badali teren. Może warto w to zaryzykowac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/24248-co-szybsze-instalacja-czy-przeniesienie-telefonu/#findComment-434031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts