a g 30.10.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Witam, Chce wykończyć okno tarasowe na zewnątrz, na tą chwilę kończy się okno i jest przerwa kilkanaście centymetrów a następnie styropian, kawałek "posadzki" (? nie wiem czy tak się nazywa ta pierwsza wylewka przy fundamentach) jest odsłonięty. Na wiosnę wypełniłem przerwę między oknem tarasowym a posadzką pianką, żeby robactwo za bardzo tam nie wchodziło ale teraz muszę już to przygotować na zimę. W załącznikach przesyłam zdjęcia i szkic jak to wygląda teraz oraz szkic jak myślałem, żeby to zrobić . Domyślnie ma tam być taras z deski tarasowej więc i ma być na wysokości (lub trochę niżej) wylewki w środku. Mam ogrzewanie podłogowe, zależy mi też na tym, żeby robactwo nie miało tam podejścia, dlatego pomyślałem, żeby betonem zalać to pod okno tarasowe (dlatego tego styropianu nie dawałem do końca w projekcie). Pewnie bezsensu bo mostek się robi ale nie wiem jak do tego podejść. Dodatkowo myślałem, żeby jakieś kotwy (śruby) przymocować do posadzki + drut i zrobić jakieś małe uzbrojenie bo jak teraz zaleje to po prostu betonem to tak naprawdę z żadnej strony to się nie będzie trzymać bo z każdej będzie styropian. Doradźcie coś, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 30.10.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Zanim pojawią sie fachowcy. Nie za późno trochę na wykończenie okna? Już mieszkasz przecież.... O tym betonie to zapomnij. Okno chcesz betonem zalać? Tak sie nie robi z tysiąca powodów. Odsłonięty to chyba masz nie wylewkę, a styropian pod wylewką, bo chyba masz takowy? To okno wisi w powietrzu? Zrób zdjęcie po zdemontowaniu tego ...styropianu. Jakie zadanie ma ten styropian tak w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a g 30.10.2018 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Za późno ale priorytetem było dla mnie wykończenie środka żeby można było zamieszkać bo musieliśmy się wyprowadzić. Będę się posługiwał hasłami z rysunku, wewnątrz między wylewką a posadzką oczywiście jest styropian ale ja pisałem o zewnętrznej części, która wystaje po za okno tarasowe. Okno jest w 3 miejscach osadzone na klinach. To są szeregówki więc z tym styropianem nie był mój zamysł choć podejrzewam, że jest to ocieplenie fundamentów i może dobrze by było go zostawić a środek (między tym styropianem a oknem) czymś tylko wypełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts