enussss 30.10.2018 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Cześć, problem mam taki że odkleiły mi się płytki od płyty OSB nie wiem w czym tkwi problem, klej zostaje na płytce, zas odrywa się od płyty osb.Płyta OSB o grubosci 22mm. powierchnia 2,5m2, wcześniej ją pozamiatałęm i wysmarowałem betonkontaktem cekola z kwarcem. Na to poszedł klej Atlas Plus z grzebieniem 10mm. Płytki to 30x60cm. Co zrobiłem żle ? Moje przypuszczenia to betonkontakt był zepsuty, stał przez 3 miesiące po otwarciu. Jak go otworzyłem to strasznie smierdział i w porównaniu do jego wcześniejszego stanu, wyglądał tak jakby się zważył, kwarc oddzielił sie od cieczy i na górze pływała woda a na dole był kwarc. Zamieszałem i wysmarowałem, wyglądało jakby się zczepiło do pogłogi więc kleiłem. Plan na teraz mam taki. Wszystko przejechać papierem sciernym o granulacji 40, potem co 5cm na głebokość ok. ~2mm naciąć płytki, posmarować wszystko jakimś gruntem szczepnym i kleić to na klej dyspresyjny. Myślicie, że będzie się trzymać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 01.11.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Płytki na podłożu drewnopochodnym , należy zawsze kleić za pośrednictwem warstwy poślizgowej . Nie da się inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts