maciekpja 31.10.2018 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Witam serdecznie, problem tego typu.Kupiłem przedwojenna część bliźniaka tzn domu podzielonego na równe pół i poszukuje porady bo nie wiem jak kiedyś budowano i czy mogę usunąć cała jedną ścianę. Ściany nośne mają po 41cm lecz owa ściana na 25cm i jest to oddzielenie schodów od pomieszczenia. Chce zrobić otwarta przestrzeń jednak boje się że naruszę konstrukcję i wszystko się zapadnie... https://www.fotosik.pl/zdjecie/adc3d7295d28a599 Edytowane 31 Października 2018 przez maciekpja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 31.10.2018 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 To zalezy z czego jest strop i co jest nad tą ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 31.10.2018 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Weź inżyniera na wizję, zapłacisz mało, dowiesz się, co trzeba, może przy okazji coś Ci podpowiedzieć.Prawdopodobnie nie jest to ściana konstrukcyjna, ale powinno się mieć pewność. W poniemieckich przedwojennych budynkach bywa, że działowe ściany są zrobione z suszonych cegieł, nie wypalanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts