Lumen 31.10.2018 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Witam, Zamontowane zostały mi podtynkowe rolety z portosa ( ręczne, na sznurek). Zamiast przeprowadzić sznurek przez nadproże, lub ramę okienną do której dokręcana jest przelotka i zwijacz, to został on przełożony "przez piankę" - na łatwiznę. http://i64.tinypic.com/2nhltlc.jpg Czy jest to na tyle wadliwy sposób montażu aby wyegzekwować sądownie zwrot pieniędzy? Firma montująca twierdzi że wystarczy przełożyć sznurek przez rurkę (np zielonkę), zatynkować to w narożniku i potem powkręcać przelotkę i zwijacz w narożniku ściany, czyli w tynku....już widzę jak to się trzyma... W firmie Portos stwierdzono że nie jest to co prawda prawidłowy sposób montażu- ale reklamacje składać trzeba w firmie która montowała... W innych firmach- polecono mi zamontować do rolet silniki i po sprawie. Zależało by mi ewentualnie na odzyskaniu kosztów jakie poniosę za przeróbkę, bo za nerwy i poprawki we własnym zakresie to już mi nikt nie odda. Czy wygrał bym na drodze sądowej w tym przypadku? Jeszcze dodam ze okna też zostały zamontowane na odpiernicz- mało kotew, brak klinów podporowych(jedynie poziomujące) a w roli podporowych nawet kawałki regipsów.... ps- czy forum dopuszcza podawanie nazw firm takich "fachowych" wykonawców ? Edytowane 31 Października 2018 przez Lumen błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts