retrofood 07.02.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ludu leniwy!A kompost to z czego robicie? Mielenie odpadków jak się ma własne parę metrów kwadratowych działki, to czyste marnotrawstwo i kpina z ekologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 07.02.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ludu leniwy! A kompost to z czego robicie? Mielenie odpadków jak się ma własne parę metrów kwadratowych działki, to czyste marnotrawstwo i kpina z ekologii. ja mam tak małą działkę, że nie mam działki nawet nie wiem gdzie trwaę będę trzymał po koszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 07.02.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 czego równoważnik dwóch osób? POŚ są liczone dla konkretnej liczby dawców wydalających to co zjedzą. Producenci POŚ (przynajmniej mojego) liczą że w typowym gospodarstwie domowym młynek wydala (przerabia) tyle co dodatkowe dwie dorosłe osoby. Tak więc gospodarstwo 3 osobowe z młynkiem potrzebuje POŚ na 5 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Młynek to bajka NIe babram się w resztkach w kratkach - spłukuję żarcie do komory z młynkiem (taka połówka komory) po wrzuceniu naczyń do zmywarki po prostu pstryczek. Nie latam już z resztkami zupy do kibelka. Dla mnie bomba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 07.02.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Nefer widzisz to jest podejście którego mi potrzeba było hehe. Teraz latam z różnymi rzeczami do kibelka i skończy się to choć taki jak bym chciał to 1500 zł a tyle nie dam ale teka do baterii i zlewu sobie sprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 07.02.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Znajomi mają i tak zachwalają, że we własnym domu na pewno sobie sprawię. Już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Wszyscy juz mamy zmywarki.Zmywarki są fajne, ale przed włożeniem garów trzeba je opłukać.I do tego służy komora z młynkiem. Gdzie tu większe zużycie wody ? NIe wiem za cholerę - w końcu zamiast zababrać pół zlewu spłukuję - a potem właczam guziczek. 10 sekund ? Come on.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ludu leniwy! A kompost to z czego robicie? Mielenie odpadków jak się ma własne parę metrów kwadratowych działki, to czyste marnotrawstwo i kpina z ekologii. Wytłumacz to może moim przemiłym sąsiadom. Kiedyś mieliśmy kompost. Nie jechało od niego. Ale sam fakt posiadanie kompostu wywołał sceny z tragedii antycznej po drugiej stronie płotu - że to może dziecko zabić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ludu leniwy! A kompost to z czego robicie? Mielenie odpadków jak się ma własne parę metrów kwadratowych działki, to czyste marnotrawstwo i kpina z ekologii. Wytłumacz to może moim przemiłym sąsiadom. Kiedyś mieliśmy kompost. Nie jechało od niego. Ale sam fakt posiadanie kompostu wywołał sceny z tragedii antycznej po drugiej stronie płotu - że to może dziecko zabić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 07.02.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 12.12.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Chcę kupić młynek do odpadów. Jaką firmę polecacie? Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie? Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 13.12.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) oszczedzam sobie przez to smrodu z kosza ... ogrzewanie podlogowe i kosz na smieci smierdzi wyjatkowo perfidnie podgrzany Do szafki z koszem na śmieci podłączasz wentylację (mechaniczną) i po smrodkach - ja tak mam . Młynka nie mam bo jest to kolejne urządzenie które może się popsuć i potem tylko problem (ale to moja teoria) Edytowane 13 Grudnia 2010 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 12.01.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Do szafki z koszem na śmieci podłączasz wentylację (mechaniczną) i po smrodkach - ja tak mam . Młynka nie mam bo jest to kolejne urządzenie które może się popsuć i potem tylko problem (ale to moja teoria) Not tak - wentylacja mechaniczna nie popsuje się na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barthmew 21.01.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 A ja mam inne pytanie - ile ważą takie młynki (mowa o domowych młynkach za ok. 1tyś pln)? Robimy sobie blat drewniany, i stalowy zlewozmywak. Taki młynek bardzo chcemy sobie zamontować, ale nie jestem pewien, czy to nie obciąży za bardzo konstrukcji blatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 21.01.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Wystarczy zajrzeć do karty produktu. Np, Teka waży 8.2kg: http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000406&categoria=CA-0000010&idioma=pl&backto=Akcesoria&nameProd=TR-50.2&nameCat=Akcesoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 10.05.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 (edytowane) Podciągam wątek - ktoś się jeszcze pochwali swoimi doświadczeniami z młynkiem? - na tak i na nie. Tacim- a może Ty się wypowiesz - bo rozumiem,ze rok już młynek użytkujesz. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Czy lepiej włącznik pneumatyczny czy tez radiowy? Gdzie włącznik zamontować aby było bezpiecznie?- Widziałam zdjęcia włącznika w blacie -ale to kolejna dziura gdzie może podciekać. Czy można np. zamontować go na ścianie ? Jakos tak dziwnie przychodzi mi do głowy scena ,gdy coś mi wpadnie do młynka zechcę wyciągnąć jedną ręką , pochylę się i niechcący nacisnę ten guzik . Jaki młynek polecilibyscie: ja znalazłam http://cf.se.pl/mlynki-rozdrabniajace-do-zlewozmywakow/teka-mlynek-do-odpadow-wlacznik-tr502,1054745,2180/dodaj-opinie/ http://212.180.240.130/mlynki-rozdrabniajace-do-zlewozmywakow/franke-ds-up-mlynek-do-odpadkow-br-1340059569,195004,2180/porady-i-instrukcje/ tu jeszcze ciekawa stronka http://www.rozdrabniacz.pl/ Jeszcze jedno jakiej mocy młynek najlepiej kupić do użytku domowego? Edytowane 10 Maja 2011 przez ewadora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 11.05.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witaj Ja od czterech miesięcy korzystam z takiego młynka (mój akurat jest Franke taki jak tutaj: http://www.franke.pl/franke-45020-mlynek-ds-up.html). Jestem bardzo zadowolona. Wrzucam do niego wszystkie resztki z jedzenia za wyjątkiem kości np. z żeberek (te z kurczaka wrzucam) i problem z głowy. Na pewno zwróć uwagę na moc - warto kupić mocny żeby móc mielić np. kości z kurczaka. Mój ma 0.75 KM i jest wystarczający. Mam przycisk pneumatyczny wmontowany w blat i też jestem zadowolona. Nie zdarzyło mi się wcisnąć go przez pomyłkę. Mam go zamontowanego tuż za komorą zlewu gdzie jest młynek (tj. pomiędzy zlewem a ścianą). Początkowo mieliśmy mieć włącznik dzwonkowy w ścianie. Jak na razie nic nie podcieka i nic się z tym nie dzieje. Nie wiem o co chodzi z tym radiowym. Powodzenia w dokonaniu wyboru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 11.05.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Dzięki za opinie. Jeśli chodzi o przycisk radiowy to przypuszczam ,ze włącza się młynek jak telewizor- z pilota -ale tez na pewno nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 12.05.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 niektórzy tu się oburzają że to nie ekologiczne ...dajcie spokój ! czym mogą zaszkodzić obierki od ziemniaków i resztki z obiadu, które wylądują w wiśle lub oczyszczalni? a co z naszymi....kupami? one też nieekologiczne czy jak nie szalejmy z tą ekologią bo już nie można się opędzić od tych pseudo ekologicznych bzdetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 30.05.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witaj Ja od czterech miesięcy korzystam z takiego młynka (mój akurat jest Franke taki jak tutaj: http://www.franke.pl/franke-45020-mlynek-ds-up.html). Jestem bardzo zadowolona. Witaj ponownie.Też zaczęłam się zastanawiać nad tym właśnie młynkiem . Powiedz,czy wykorzystujesz w nim podłączenie do zmywarki? i do czego tak właściwie to podłączenie jest ? po to aby na bieżąco wypłukiwać resztki zmielonych obierków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts