bambolo 01.11.2018 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Istnieje może jakiś wkład kominka na którym można by spokojnie poukładać na górze cegły szamotowe bez specjalnego zbrojenia ? myślę sobie obudować w całośći taki kominek szamotem bez zbędnych zbrojeń w konstrukcji i nie wiem czy wkład to wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.11.2018 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Nie da się tak zrobić. To znaczy da, ale wytrzyma do pierwszego palenia....To nie kwestia wytrzymałości tylko błędnych założeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 01.11.2018 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Co będzie jak założenia będą nie-błędne ?Nie-wytrzyma ?Ale co nie wytrzyma, szamot czy wkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bambolo 01.11.2018 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Czyli rozumie że trzeba będzie zrobić wymurowane miejsce na wkład kominkowy z delikatnym uzbrojeniem u góry by nie zerwało się w dół na obudowę paleniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.11.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Istnieje może jakiś wkład kominka na którym można by spokojnie poukładać na górze cegły szamotowe bez specjalnego zbrojenia ? myślę sobie obudować w całośći taki kominek szamotem bez zbędnych zbrojeń w konstrukcji i nie wiem czy wkład to wytrzyma Chyba zależy to od ilości cegieł szamotowych. Jedna warstwa gr. ~4 cm ułożona bezpośrednio na górze wkładu powinna funkcjonować nawet po pierwszym paleniu. Ale może masz inną wizję obudowy i wtedy Piotr pewnie ma rację. Ściany powinny wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.11.2018 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Co wy kombinujecie?! Nie można opierać jakichkolwiek elementów obudowy na wkładzie. Obudowa nigdzie - z boku i z dołu nie może dotykać wkładu. To nie jest kwestia ciężaru czy jakości zbrojenia, tylko innej rozszerzalności materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.11.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Od ciężaru kilku cegieł wkład się nie zawali. Jak to technicznie bambolo wykona to nie wiem. Będzie pracować termicznie ale jak nie przymocuje na stałe (klejem ??) do wkładu (bo nie wolno) to będzie miało możliwość pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.11.2018 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Od ciężaru kilku cegieł wkład się nie zawali. Jak to technicznie bambolo wykona to nie wiem. Będzie pracować termicznie ale jak nie przymocuje na stałe (klejem ??) do wkładu (bo nie wolno) to będzie miało możliwość pracy Nie pisz nic, jak masz brednie wypisywać....Czym innym jest poukładać sobie cegiełki na wkładzie, a czym innym obudowa z cegieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts