daniel990 01.11.2018 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Cześć, na moją podłogę drewnianą (dąb, olejowany) spadł dosyć ciężki i ostry przedmiot powodując takie oto uszkodzenie: Sprawdziłem wiele tematów na forum muratora i przeskanowałem pół internetu, ale nadal nie jestem pewny jakie będzie najlepsze rozwiązania na usunięcie (ukrycie) tego ubytku. Ubytek znajduje się w mieszkaniu, w przedpokoju, a więc regularnie ktoś po nim może przechodzić. Zastanawiałem się nad zakupem zestawu naprawczego z twardym woskiem, ale czytałem też o innych rozwiązaniach, dlatego będę bardzo wdzięczny za pomoc w wyborze odpowiedniego sposobu naprawy, jeśli takowy istnieje. Dzięki i pozdrawiam, Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 03.11.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Kupic kit do parkietu firmy SOUDAL - kolor dąb ( 15zł) nałożyć do dziurki , nadmiar zebrać linijką np . , mokrą gąbką kuchenna przetrzeć żeby nie została smuga poza ubytkiem . Kit podechnie i pewnie troche siądzie więc na następny dzień powtórzyć operacje .nalożyć kit , wyrownać , na mokro delikatnie gąbka zaciągnąć . \jak wyschnie to obkleić w maire dokladnie do okola tasmą malarska i nalozyć pedzlem do farb plakatowych odrobinę lakieru lub oleju ( w zaleznosci jaka powloka jest na desce ) isc do jakiegoś sklepu parkieciraksiego i poprosić o odlanie 5-10ml lakieru lub oleju .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariett 04.11.2018 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Cześć, na moją podłogę drewnianą (dąb, olejowany) spadł dosyć ciężki i ostry przedmiot powodując takie oto uszkodzenie: [ATTACH=CONFIG]421114[/ATTACH] Sprawdziłem wiele tematów na forum muratora i przeskanowałem pół internetu, ale nadal nie jestem pewny jakie będzie najlepsze rozwiązania na usunięcie (ukrycie) tego ubytku. Ubytek znajduje się w mieszkaniu, w przedpokoju, a więc regularnie ktoś po nim może przechodzić. Zastanawiałem się nad zakupem zestawu naprawczego z twardym woskiem, ale czytałem też o innych rozwiązaniach, dlatego będę bardzo wdzięczny za pomoc w wyborze odpowiedniego sposobu naprawy, jeśli takowy istnieje. Dzięki i pozdrawiam, Daniel Potwierdzam, operacja z kitem do parkietu nieskomplikowana i skuteczna. U mnie efekt utrzymywał się około roku, potem trochę odprysło więc musiałam zrobić delikatne poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts