Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Praktyczna różnica okna na pianę vs tzw. ciepły montaż

Recommended Posts

Powiedzmy sobie szczerze ... Są osoby których zwyczajnie nie da się przekonać do czegoś nowego. Stosując inną analogię nie nawiązującą do dachu- jakieś 20 lat temu kiedy zakładało się opony zimowe to nawet wulkanizatorzy patrzyli na nas jak na debili. Teraz zimówki zakłada większość. nie zmienia to jednak faktu że nadal są osobnicy którzy uważają że opona całoroczna wystarczy a zimówka to jakiś wymysł żeby ich naciągnąć na kasę.

nie odpowiedziałeś na moje pytania, a porównanie do opon jest całkowicie chybione.

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kolego albo sobie poszukaj w internecie albo może przejść się po kilku budowach i sprawdź w których miejscach ściana najbardziej bywa zawilgocona. taśma paroszczelna ma za zadanie uchronić piankę w tym miejscu gdzie jest ona najbardziej narażona na unikanie wilgoci. Po to również mamy taśmę paroprzepuszczalną aby wilgoć która ewentualnie wniknie do pianki ze ściany mogła wydostać się na zewnątrz. wbrew temu co sobie wyobraziłem dziś w wilgoć nie próbuje wniknąć do pianki ona próbuje wydostać się na zewnątrz.

Kolego albo sobie poszukaj w internecie albo może przejść się po kilku budowach i sprawdź w których miejscach ściana najbardziej bywa zawilgocona. taśma paroszczelna ma za zadanie uchronić piankę w tym miejscu gdzie jest ona najbardziej narażona na unikanie wilgoci. Po to również mamy taśmę paroprzepuszczalną aby wilgoć która ewentualnie wniknie do pianki ze ściany mogła wydostać się na zewnątrz. wbrew temu co sobie wyobraziłem dziś w wilgoć nie próbuje wniknąć do pianki ona próbuje wydostać się na zewnątrz.

Czyli jednym słowem całe te taśmy to wielki pic na wodę aby wyciągnąć kasę od inwestora i aby miał dobre samopoczucie.

jak napisałem do kilka postów wyżej zawsze będą ludzie którzy uważają że otaczają ich spiski i wszyscy próbują ich oszukać.

Przecież mamy wolny rynek i nikt do niczego nikogo nie zmusza. Budujesz tak jak ci się wydaje że będzie najlepiej. A jeśli jesteś fachowcem to swoich klientów obsługujesz tak jak uważasz że dla nich będzie najlepiej. I myślę że to wyczerpuje znamiona na dalszej dyskusji.