hero512 02.11.2018 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Czy moze ktoś polecić mi w miare coś taniego, jakąś piłe stołową? Głownie bedzie używana sporadycznie, przeciąć deske lub mały balik raz na jakiś czas, ogólnie użytek domowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.11.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hero512 02.11.2018 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 To jest piłka ręczna, mnie interesuje piła stołowa (elektryczna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.11.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Piła stołowa - a może taka- więcej zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.11.2018 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Otworu też nie wytniesz, mnie chodzi raczej o różnorodność zastosowania i wielkość samego urządzenia.Jak kupisz tanie i lekkie to też sam niewiele przetniesz, a deskę wzdłuż (jeśli jest konieczność przetniesz wyrzynarką lub piłą tarczową ręczną.Piła stołowa jeśli nie ma silnika 3 fazowego i przynajmniej 2,2 kW to też nadaje się tylko do cięcia desek na opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.11.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Otworu też nie wytniesz, mnie chodzi raczej o różnorodność zastosowania i wielkość samego urządzenia. Jak kupisz tanie i lekkie to też sam niewiele przetniesz, a deskę wzdłuż (jeśli jest konieczność przetniesz wyrzynarką lub piłą tarczową ręczną. Piła stołowa jeśli nie ma silnika 3 fazowego i przynajmniej 2,2 kW to też nadaje się tylko do cięcia desek na opał.Bez przesady! Są, dosyć precyzyjne pilarki z silnikiem 230V i mocą 1800 - 2200 W, które spokojnie mogą, w domu służyć za piłę uniwersalną. W zakładzie stolarskim pewnie szybko by je zajechali, poza tym jest jeszcze kwestia szybkiego i precyzyjnego ustawiania, ale do domu, za te 500 - 1000 zł można kupić niezłą piłę. Na co zwrócić uwagę. Dobra tarcza. Te dokładane w komplecie nie są najlepszej jakości. Równy blat, Możliwość ustawienia tarczy dokładnie pod kątem 90st. W tańszych pilarkach bywa z tym problem Przykładnica, po zablokowaniu nie może się chybotać, no i dobrze, by miała możliwość precyzyjnego ustawienia równolegle do tarczy. przykładnica do cięcia poprzecznego, w rowku klinowym powinna mieć w miarę długą prowadnicę, no i metalową a nie z plastiku, jak to się czasem spotyka. Najlepszy byłby wózek ale to już droższa przyjemność. Opuszczanie i podnoszenie piły nie powinno się wiązać ze zmianą położenia tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 18.11.2018 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 ojciec ma ryobi, modelu dokładnego nie podam chyba że koniecznie chcesz to dopytam, wiem że jest zadowolony i z tego co kojarzę to dał coś koło tysiaka. Tnie na niej zazwyczaj jakieś dechy ostatnio robił sporo na opał, bo xamówił sobie górę takich pociętych dech i przycinał to żeby się do pieca zmieściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid321 03.03.2019 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 ojciec ma ryobi, modelu dokładnego nie podam chyba że koniecznie chcesz to dopytam, wiem że jest zadowolony i z tego co kojarzę to dał coś koło tysiaka. Tnie na niej zazwyczaj jakieś dechy ostatnio robił sporo na opał, bo xamówił sobie górę takich pociętych dech i przycinał to żeby się do pieca zmieściło. Fajnie jakbyś model podał. Też szukam coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts