DANIEL1111 03.11.2018 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Witam, na poddaszu przy oknach balkonowych w obu miejscach są wilgotne ściany. Od zewnątrz położona papa do ramy okna nie jest przyklejona z racji plastiku Czym to przykleić? A może to wina montażu okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 03.11.2018 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 A jaką rolę pełni ta papa ? to izolacja balkonu ? Być może deszcz wpada tamtędy. Kiedy występuje wilgoć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL1111 03.11.2018 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Akurat jest tam wykusz więc papa izoluje bezpośrednio ten wykusz, obecnie jestem przed wylewką a mokro jest Po deszczu oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 03.11.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 No więc trzeba odchylić papę i szukać miejsca którędy woda się dostaje. Może to z rynny, za mało zdjęć no i bardziej z dala musimy zobaczyć. Poza tym masz te rurki o podłogówki ... hm czemu nie masz zagęszczenia strefy brzegowej przy oknie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 03.11.2018 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 (edytowane) Tę papę powinno się usunąć i w jej miejsce przykleić membranę EPDM. Membranę można kupić w pasach na rolce i kleić na zakład zaczynając od pionowej części ocieplenia fundamentu. Zagęszczenie rurek przy oknie tarasowym. Tu masz trochę opisane https://forum.muratordom.pl/showthread.php?350638-Jak-ociepli%C4%87-drzwi-balkonowe-z-zewn%C4%85trz&p=7717562#post7717562 Edytowane 3 Listopada 2018 przez cezary.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL1111 03.11.2018 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Zrobię więcej zdjęć. Szkoda zrywać tą papę była ona zgrzewana choć w pionie jest nie dokładnie zgrzana i może tu jest problem. Może jest jakiś klej który poradzi sobie z papą ? A czy tą membranę można na papę zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 03.11.2018 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 @Daniel1111Napisałem jak poprawnie wykonać ten szczegół. Zrobisz jak zechcesz:)Papa jest mało elastyczna w porównaniu z epdm i ta pierwsza po latach pewnie się rozszczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL1111 04.11.2018 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 a czy w tej sytuacji na papę można dać tą folię epdm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL1111 04.11.2018 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.11.2018 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) a czy w tej sytuacji na papę można dać tą folię epdm? Tak, ale część papy bym usunął. Ten fragment ze ściany i pas z balkonu circa 20cm. Masz zapewne balkon ze spadkiem na zewnątrz. Wykleisz sobie membranę tak jak w linku, który podałem i nie powinno nic przeciekać. W wersji dla bogatych można dać membranę na ścianę/poszerzenie sys. okna i powierzchnię balkonu, w jednym kawałku. Pozdrawiam Cezary PS Zagęszczeniem rurek OP się nie przejmuj, jest przereklamowane. Edytowane 4 Listopada 2018 przez cezary.pl PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 04.11.2018 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Okno stoi na poszerzeniu? poszerzenie jest na rowno z rama? generalnie powinno byc wezsze niz rama, wowczas jest mozliwosc podlozenia pod rame izolacji, itd. Tak to woda splywa po oknie i wlewa sie za pape.Wg mnie to mozesz probowac kleic te pape do plastiku, raczej go nie rozpusci. (kwestia operowania palnikiem). Moze nawet jakies mazidlo jeszcze. Tylko obetnij ten pas zeby byl troche nizej, dalej od ramy. Zostanie mozliwosc doklejenia czegos jeszcze na wierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.11.2018 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Okno stoi na poszerzeniu? poszerzenie jest na rowno z rama? generalnie powinno byc wezsze niz rama, wowczas jest mozliwosc podlozenia pod rame izolacji, itd. Tak to woda splywa po oknie i wlewa sie za pape. Wg mnie to mozesz probowac kleic te pape do plastiku, raczej go nie rozpusci. (kwestia operowania palnikiem). Moze nawet jakies mazidlo jeszcze. Tylko obetnij ten pas zeby byl troche nizej, dalej od ramy. Zostanie mozliwosc doklejenia czegos jeszcze na wierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 04.11.2018 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.11.2018 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 ? Walę głową w mur bo piszesz o przyklejaniu papy palnikiem do poszerzenia okiennego wykonanego z PCV. Poszerzenie przeważnie, (u mnie tak było) jest minimalnie węższe od ramy okna i można przykleić membranę epdm gr. 0,8 mm tak szczelnie że nic nie będzie przeciekać. Opisałem to co robiłem u siebie z uszczelnieniem okna tarasowego i balkonowego. Gdyby sposób był błędny, zapewniam Cię że byłoby wiele wpisów o negatywnym wydźwięku. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 05.11.2018 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 No widzisz, ja zgrzewalem pape i wiem ze nic nie stanie sie temu poszerzeniu bo podgrzewasz tylko fragment papy a nie poszerzenie. Zreszta moze maly test gdzies na dole zrobic, malutki kawalek papy podgrzac i dokleic do poszerzenia, sprawdzic co sie stanie.Jak juz kolega ma tak wywinieta i nie chce tego zrywac to w niczym nie przeszkodzi. A od giory moze jeszcze dokleic te membrane .Czy to bedzie trzymac przez lata to inna sprawa.U mnie tez sa poszerzenia wezsze, tutaj na zdjeciach tego nie widac, dlatego zapytalem o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL1111 09.11.2018 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 Mam zrobioną wylewkę nad wykuszem czyli pomieszczwniem ogrzewanym: papa, warstwa folii, styropian i wylewka. I teraz na tą wylewkę dać folię w płynie i na to plytki czy może tą membranę epdm i płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL1111 11.11.2018 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 teraz jest tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts