Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt domu - co byście zmienili

APCM

Recommended Posts

Jeśli mogę prosić, to chętnie przyjmę uwagi, co do rozmieszczenia mebli we wnętrzach, ewentualnie minimalne przestawienie ścian wewnętrznych. Bryła zostaje taka jak jest, wraz z oknami. Samo usytuowanie pomieszczeń, jest dla mnie optymalne, a informacje dlaczego tak, a nie inaczej, to można by elaborat napisać.

Skorygowałem trochę układ, dodałem kilka centymetrów w pokojach dla dzieci, kosztem pom. gospodarczego i minimalnie salonu.

Bez tytułu.jpg

Może jeszcze wizja tego czego nie widać na rzucie.

Wiatrołap szafy po sufit, to co jest w środku to będzie siedzisko. Na przeciwległej ścianie duże lustro i miejsce na wieszak.

W kuchni na ścianie bocznej meble w zabudowie po sam sufit z wbudowaną lodówką, piekarnikiem, mikrofalą.

W łazience wanna wolnostojąca, widoczna wnęka na WC podwieszany, a nad nim szafa po sufit, dodatkowo jest to miejsce, gdzie będzie jedna z dwóch wywiewek kanalizacyjnych.

W małej łazience kabina typu walk-in, czyli właściwie sama szyba 90cm. Nie wyobrażamy sobie sytuacji aby nie było 2 łazienek (jedna z wanna druga z prysznicem), ten kto ma 3 kobiety w domu wie o co chodzi.

Pomieszczenie gospodarcze jest w tym miejscu a nie innym z kilku powodów m.in. gaz z wyrzutem bocznym przez ścianę. Obowiązkowe drzwi, gdyż będę tam trzymał rower (trenuję kolarstwo). W tym pomieszczeni będzie również właz na poddasze nieużytkowe, gdzie będziemy trzymać wszystkie pierdoły.

Edytowane przez APCM