Artur___ 04.11.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Witam, pojawiła się kolejna wątpliwość z mojej strony Tynkarz zasugerował, żeby dobudować do ścianki kolankowej jedną warstwę pustaków, tak żeby płyta GK na skosach dochodziła bezpośrednio do ścianki. Wydaje się to sensownym posunięciem, moje wątpliwości budzi tylko sposób mocowania pustaków do ścianki kolankowej. Jak to zrobić, na samym kleju bez kotwienia w bocznych ścianach, folię/papę podwinąć i stawiać bezpośrednio na pustakach na ściance kolankowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.11.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Ja ten element zamykałem płytą g-k i ocieplałem wełną. Oczywiście też folie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur___ 04.11.2018 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 tyle, że wtedy wychodzą dwa łączenia płyt GK zamiast jednego, ale jak nie ma to większego znaczenia, to z chęcią sobie odpuszczę - zwłaszcza, że musiałbym to zrobić własnoręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 04.11.2018 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Normalnie murują warstwę pustaków. U siebie dałem XPS który mi pozostał po ociepleniu fundamentów.Wkręcałem wkrętami do murłaty następnie dałem siatkę ocynkowaną i zachlapałem zaprawą. Później dałem zarobić innym i koledzy położyli mi na to tynk CW.Z drugiej strony jest wełna. Na kamerze termowizyjnej nic nie wyszło ze jest mostek.Niestety nie wstawię Ci zdjęcia bo jeb.... wirus mi zjadł dane z dysku, a pen gdzieś zaginął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 04.11.2018 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) podwijasz papę i normalnie kleisz bloczki do wieńca a tak wyglada po otynkowaniu Edytowane 4 Listopada 2018 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur___ 04.11.2018 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 dzięki za odzew - jeżeli nie trzeba kotwić pustaków to robota szybka i przyjemna, chyba się pokuszę, tynkarze teoretycznie wchodzą za tydzień, więc czasu sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 04.11.2018 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 niech tynkarze pamiętają, ze na łączeniach bloczki-beton muszą dąć siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts