ciężkiprzypadek 04.11.2018 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 WitamChciałam się poradzić odnośnie koloru okien do domu.Mamy podpisaną umowę z jednym wykonawcą domu do stanu deweloperskiego, który również będzie się zajmował zakupem i montażem okien, wybranych przez nas.I właśnie tu jest problemik, bo musieliśmy się wcześniej określić jakie okna chcemy...w tym jakiego będą koloru. Nieroztropnie podaliśmy okna 2 kolorowe i mam wątpliwości, czy to dobry pomysł. Mają być szare na zewnątrz a białe wewnątrz.Nigdy takich nie widziałam na żywo, czy nie wygląda to zbyt dziwnie? I czy łatwo je użytkować, czy może są problematyczne/? Możemy jeszcze zmienić decyzję, ale również będzie to się wiązało z rozliczeniami a wiadomo jak to bywa z rozliczeniami jak już umowa spisana...zazwyczaj jest to liczone z jakimś dodatkowym procentem. Ale jakby te okna były nieszczególne, to warto nawet dopłacić. Dlatego chciałabym prosić o opinie osoby, które takie okna użytkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 06.11.2018 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Mam okna dwukolorowe. Na zewnątrz okna posiadają okładzinę z aluminium pomalowaną proszkowo na szaro. Wewnętrzna strona, białe PCV Bez problemu utrzymuje je się w czystości i mam nadzieję że nie zdziadzieją po latach na zewnątrz tak szybko jak PCV. Przed ociepleniem ścian Po ociepleniu ścian, post #9 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?347470-Fighterowe-elewacje-zdj%C4%99cia-i-opisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 09.11.2018 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Na zewnątrz masz kolor szary a wygląda na bardzo jasny szary...i może dlatego nie widać różnicy między nim a białym. Spytam jeszcze nie w temacie, jaką masz wysokość domu? Jaki kąt dachu? i szerokość ściany szczytowej? Bo będę budowała coś podobnego, tylko x3 ...czyli stodoła w kształcie T i ciągle zastanawiam się czy obraliśmy dobry kąt dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Psotnik 14.11.2018 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Okna dwu kolorowe są teraz bardzo modne pszczególnie kolor antracyt. Radze się tylko dowiedzieć czy producent sam okleja okna czy zamawia profile z okleina, żeby nie wyszło że będziesz chciał domówić okna a producent profili wycofał kolor. Masz okładzinę z aluminium czyli pewnie nakładki aluminiowe, które powodują że okna z zewnątrz wyglądają jakby były z aluminium. Na pewno nie polecam okien lakierowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 15.11.2018 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Na zewnątrz masz kolor szary a wygląda na bardzo jasny szary...i może dlatego nie widać różnicy między nim a białym. Spytam jeszcze nie w temacie, jaką masz wysokość domu? Jaki kąt dachu? i szerokość ściany szczytowej? Bo będę budowała coś podobnego, tylko x3 ...czyli stodoła w kształcie T i ciągle zastanawiam się czy obraliśmy dobry kąt dachu. Sorki że tak późno odpowiadam. Kąt dachu 14* wysokość od zera 4,12m szer domu 9,7m z ociepleniem Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 16.11.2018 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Sorki że tak późno odpowiadam. Kąt dachu 14* wysokość od zera 4,12m szer domu 9,7m z ociepleniem Pozdrawiam Cezary Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts