paulaax3 04.11.2018 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Witam. W nowo wybudowanym budynku wysokość pomieszczenia w stanie surowym wynosi 2,80m.Mam w związku z tym pytanie - ile doliczyć orientacyjnie cm na wykończenie podłogi - chodzi mi o kuchnię, a więc będzie to gres o grubości 8mm. Brak ogrzewania podłogowego. Do tego dojdzie sufit podwieszany 8cm. (swoją czy taka grubość sufitu do kuchni jest ok?) Czy można na tym etapie projektować już kuchnię? Obliczyć jaka wysokość pozostanie i na podstawie tego przekazać projekt do stolarza? Czy bezwzględnie wymagane jest dokładne wymierzenie już po zakończonych pracach (położone płytki, tynki, sufit podwieszany)? Pytam, bo nie wiem jak to w rzeczywistości wygląda i na ile dokładni są wykonawcy. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 14.11.2018 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Witam. W nowo wybudowanym budynku wysokość pomieszczenia w stanie surowym wynosi 2,80m. Mam w związku z tym pytanie - ile doliczyć orientacyjnie cm na wykończenie podłogi - chodzi mi o kuchnię, a więc będzie to gres o grubości 8mm. Brak od góry sufit podwieszany 8cm wolna przestrzeń 1,5cm płytki 6-7cm wylewki 15cm styro na chudziak zostaje jakieś ~248cm Czy można na tym etapie projektować już kuchnię? Projektować można, zamawiać NIE. będą tynki podłogi dopiero wtedy. Wykonawcy są z założenia niedokładni. Namawiam gorąco do ułożenia podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulaax3 15.11.2018 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Przeogromnie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts