Jaśka 11.10.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Olejowanie wraca po latach do łask - ja chce (chyba) wlasnie olejowac. O lakierowaniu jest duzo, o olejowaniu czy woskowaniu - wszedzie wspominają ze jest taka mozliwosc, i tyle. Bardzo prosze o więcej szczegółowych informacji - jak i czym olejowac podłogi!!!! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.10.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Trochę teorii http://www.parkieciarzeosp.com.pl/pprof/pp12004/zpraktyk12004.html Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 12.10.2004 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 OOOOoooo! Dzięki Kasia! Teraz nasuwa mi się mnóstwo pytań! Jak barwic, pielegnowac, co robic z rysami, jakie oleje sa dobre do czego, gdzie kupic itp... MURATORZE!! O OLEJOWANIU PROSZĘ!!!! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2004 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Jaśka-Wyglądają naprawdę pieknie. Osobiście uwielbiam swoje podłogi Bardzo się cieszę, że nie bałam się poekspetymentować i wybrałam olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 22.10.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Ale jaki olej i na jakim drewnie? Mi mówiono, że dąb nie chwyta oleju, z chciałabym to zrobić. I ile to wychodzi cenowo z metra (nie licząc oczywiście mojego klęczenia nad klepką, bo to bezcenne...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 10.11.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Ale jaki olej i na jakim drewnie? Mi mówiono, że dąb nie chwyta oleju, z chciałabym to zrobić. ? dąb chwyta olej na 100% - brat ma Przyłączam sie do prośby - olej poproszę , olej na dechy !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lunka 28.11.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 nie slyszalam zeby jakies drewno nie chwytalo oleju... mam jesion i dab.. i wygladaja pieknie.. jesli chodzi o koszt, to jest taki sam jak lakierowanie, przynajmniej u mojego parkieciarza tak wyszlo. material moze drozszy, ale robocizna... duzo tansza.. i jeszcze jedno, nie trzeba czekac zeby wejsc do domu , na drugi dzien gotowe.. oleje maja w sobie 10% rozpuszczalnika, ktory wyparowuje wlasciwie w momencie nakladania, lakiery 90%, co czuc, trzeba wietrzyc i czekac.. moj parkieciarz sam polecil mi olej. a pielegnacja po nim jest tez duzo prostrza, parkieciarz powiedzial: wezwie nas pani na jeden dzien i gotowe, albo sama pani to zrobi, potrzebny olej i polerka, a przy lakierze.. cyklinowanie, nakladanie, wietrzenie.. sama ?? nie. rys ponoc tez widac mniej, bo olej nieco wnika w strukture drewna, przez co rysa nie zmienia jego koloru.. moze po jakims dlugim czasie trzeba bedzie to wycyklinowac, ale wtedy tez na pewno tez wybiore olej.. polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts