fenris 04.11.2018 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 witam,poradźcie proszę jak odizolować się od sąsiedniego domu?Mieszkam w bliźniaku i 2 połowa jest niezamieszkała tzn właściciel przyjeżdża ale praktycznie nie grzeje w ogóle, na styku z nim mam 2 pokoje, jak je ocieplić - nie tracąc za dużo miejsca no i pieniędzy, budynek jest stary - poniemiecki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2018 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Ocieplenie od środka trochę pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenris 05.11.2018 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 ale jaką metodę wybrać by ściany mogły oddychać by nie pleśniało itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 05.11.2018 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 ale jaką metodę wybrać by ściany mogły oddychać by nie pleśniało itp? Od oddychania właśnie ściany dostaną grzyba. Jak postawisz warstwe ocieplenia, to pod nim a między scianą będze zimno. Zimniej nawet niż obecnie. Jak się tam będzie w skutek owego magicznego oddychania dostawało wilgotne powietrze to po zetknięciu z zimną ściną skroli się woda - kłopot gotowy. Ocieplenie od środka musi być więc wykonane baaaaardzo starannie i szczelnie. Oczywiście jak jest MUS zeby ściany jednak oddychały, choć nie wiem po co, to licz się z możliwymi konsekwencjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenris 07.11.2018 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 No właśnie chodzi mi o "oddychanie" przeciw grzybom itp, bo kiedyś rozmawiałem z kimś na ten temat i padł temat, że by styropianu nie kłaść na ścianę bo właśnie para wodna się będzie skraplać na styku... Proszę o rady co konkretnie zrobić się powinno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.11.2018 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 No właśnie chodzi mi o "oddychanie" przeciw grzybom itp, bo kiedyś rozmawiałem z kimś na ten temat i padł temat, że by styropianu nie kłaść na ścianę bo właśnie para wodna się będzie skraplać na styku... Proszę o rady co konkretnie zrobić się powinno? Ale jak położysz warstwe materiału gazoprzepuszczalnego, to woda na pewno będzie się skraplac i to wewnątrz owego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 08.11.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Ocieplalem w tym roku sciane od wewnatrz, bo z zewnatrz nie bylo mozliwosci. U mnie poszla membrana proclima intello+ a izolacja z celulozy. To byla najbezpieczniejsza pod wzgledem fizyki budowli konstrukcja z tych ktore bylem w stanie wykonac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenris 10.11.2018 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Izolacja z celulozy to ta "wstrzykiwana" czy jakieś płyty z tego są? Zależy mi na rozwiązaniu w miarę tanim, które będę mógł sam wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.11.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Są takie lekkie bloczki o porowatej strukturze do ocieplenia ścian od wewnątrz. Np Multipor od ytonga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts