Valdis 06.11.2018 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Witam serdecznie, Mam zamiar położyć panele w trzech przylegających do siebie pomieszczeniach w jednej tafli bez progów. Proszę mi doradzić, czy mogę rozpocząć układanie od sypialni, czy muszę rozpocząć od salonu i skończyć w sypialni? Podłogę chcę położyć w jednej tafli bez żadnych progów etc. Dziękuję za pomoc i wskazówki, porady. Poglądowy rysunek poniżej Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 06.11.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Te trzy pomieszczenia to które? Salon+sypialnia i kuchnia czy korytarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdis 06.11.2018 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 sypialnia, korytarz, salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 06.11.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 To lepiej zacznij od sypialni, potem (od futryny) dodasz korytarz i kończysz razem, korytarzem dochodzisz do futryny w salonie, zaczynasz salon (docinkę przy ścianie zostaw na koniec), w drzwiach jedziesz kilka pasów razem, potem kończysz osobno salon i korytarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdis 06.11.2018 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 I wszystko uda mi się połączyć w jedną całość? Jeżeli zacznę od sypialni położę w stronę drzwi, przejdę do korytarza to zastanawia mnie ten kawałek do łazienki. jak gdyby będę cofał się do tyłu w stronę łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 06.11.2018 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) Może niejasno napisałem - kładziesz pasy prostopadle do drzwi w sypialni. Uda się.PsW zasadzie równolegle też się uda, tylko musisz położyć kawałek w korytarzu przy łazience (do narożnika ścian) potem sypialnię do drzwi i długie pasy przez cały korytarz. Docinka pierwszego pasa przy drzwiach (wejściowych?) w korytarzu koło łazienki i w sypialni pod ścianą na przeciw drzwi na końcu. Edytowane 6 Listopada 2018 przez przemo1 Ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmad 06.11.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 A sprawdzałeś czy można tak położyć panele?Przy takim zróżnicowaniu kształtów pomieszczeń jest ryzyko, że mimo dylatacji podłoga będzie pracowała i może się wybrzuszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.11.2018 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Witam serdecznie, Mam zamiar położyć panele w trzech przylegających do siebie pomieszczeniach w jednej tafli bez progów. Proszę mi doradzić, czy mogę rozpocząć układanie od sypialni, czy muszę rozpocząć od salonu i skończyć w sypialni? Podłogę chcę położyć w jednej tafli bez żadnych progów etc. Dziękuję za pomoc i wskazówki, porady. Poglądowy rysunek poniżej [ATTACH=CONFIG]421318[/ATTACH] Pozdrawiam Waldek przede wszystkim zamiar mieć to dobra rzecz. Następna znacznie lepsza, to przeczytać instrukcję montażu i dokładnie stosować się do instrukcji!! Dopiero wtedy wejdź ponownie na forum z tym pytaniem, podkreślając wszystkie zalecenie instrukcji, które chesz pominąć podczas montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.11.2018 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Czy możesz układać w jednej tafli to zależy czy na to pozwalają wytyczne producenta.Jeżeli pozwalają to tak.Jeżeli nie pozwalają to możesz spróbować na własną odpowiedzialność.Nie wnikając w powyższe jak bym zaczynał od salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twojapodloga 07.11.2018 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Dokładnie , przy położeniu podłogi metodą pływającą każde pomieszczenie powinno zostać odcięte . Warto zapoznać się z warunkami gwarancji producenta paneli na które się decydujemy. Chyba że Klient ma świadomość utraty gwarancji a panel montuje sam. Podejrzewam że fachowy montażysta nie zdecyduje się na taki sposób montażu ponieważ w przypadku problemu z pracą materiału odpowiedzialność spada na niego " Montaż niezgodny z techniką " . http://www.twojapodloga.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 07.11.2018 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Oczywiście to prawda - kładąc niezgodnie z instrukcją /kartą techniczną produktu automatycznie rezygnujesz z gwarancji. Decyzja należy do inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts