Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele - problemik :(

Valdis

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Mam zamiar położyć panele w trzech przylegających do siebie pomieszczeniach w jednej tafli bez progów. Proszę mi doradzić, czy mogę rozpocząć układanie od sypialni, czy muszę rozpocząć od salonu i skończyć w sypialni? Podłogę chcę położyć w jednej tafli bez żadnych progów etc.

Dziękuję za pomoc i wskazówki, porady.

Poglądowy rysunek poniżej

20181106_1131444.jpg

Pozdrawiam

Waldek

Może niejasno napisałem - kładziesz pasy prostopadle do drzwi w sypialni. Uda się.

Ps

W zasadzie równolegle też się uda, tylko musisz położyć kawałek w korytarzu przy łazience (do narożnika ścian) potem sypialnię do drzwi i długie pasy przez cały korytarz. Docinka pierwszego pasa przy drzwiach (wejściowych?) w korytarzu koło łazienki i w sypialni pod ścianą na przeciw drzwi na końcu.

Edytowane przez przemo1
Ps

Witam serdecznie,

Mam zamiar położyć panele w trzech przylegających do siebie pomieszczeniach w jednej tafli bez progów. Proszę mi doradzić, czy mogę rozpocząć układanie od sypialni, czy muszę rozpocząć od salonu i skończyć w sypialni? Podłogę chcę położyć w jednej tafli bez żadnych progów etc.

Dziękuję za pomoc i wskazówki, porady.

Poglądowy rysunek poniżej

[ATTACH=CONFIG]421318[/ATTACH]

Pozdrawiam

Waldek

przede wszystkim zamiar mieć to dobra rzecz. Następna znacznie lepsza, to przeczytać instrukcję montażu i dokładnie stosować się do instrukcji!! Dopiero wtedy wejdź ponownie na forum z tym pytaniem, podkreślając wszystkie zalecenie instrukcji, które chesz pominąć podczas montażu.

Dokładnie , przy położeniu podłogi metodą pływającą każde pomieszczenie powinno zostać odcięte . Warto zapoznać się z warunkami gwarancji producenta paneli na które się decydujemy. Chyba że Klient ma świadomość utraty gwarancji a panel montuje sam. Podejrzewam że fachowy montażysta nie zdecyduje się na taki sposób montażu ponieważ w przypadku problemu z pracą materiału odpowiedzialność spada na niego " Montaż niezgodny z techniką " .

http://www.twojapodloga.pl