yacoob_90 06.11.2018 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Hej,niedługo biorę się za wykończenie domu i rozglądam się za płytkami i panelami.Problem mam w kuchni otwartej na salon.Chciałbym w kuchni mieć płytki i połączyć to z salonem bez listew - najlepiej korkiem.Na całej podłodze mam ogrzewanie podłogowe. Poziom wylewki jest taki sam na calej powierzchni domu. Powiedzmy, że podobają mi się panele o grubości 10 mm i użyję podkładu 1.5 mm. W sumie daje to 11.5 mm wysokości panela.Jaką grubość płytki powinienem dobrać dodając do tego grubość kleju - nie wiem jaka jest minimalna grubośćżeby to się trzymało. Czy proporcja 8.5 płytka + 3 mm kleju wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 06.11.2018 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Chcesz łączyć korkiem "płynnym "? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacoob_90 06.11.2018 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Tak - łączenie chciałbym zrobić korkiem płynnym aby przejście między panelem a płytkami nie było widoczne ani wyczuwalne jak to jest przy listwie. Wiem że przy tym rodzaju wypełnienia poziom między dwoma materiałami musi być idealnie taki sam. Listwą podłogową pewnie różnice do 2 mm bym zgubił, ale moim zdaniem listwy wyglądają fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 06.11.2018 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Tylko nie wiem jak zachowa się korek przy podłodze "pływającej" jaką są panele. Takie fugi widziałem raczej przy parkiecie klejonym do posadzki a nie przy pracujących panelach, ale mogę się mylić.Ciężko Ci będzie zgrać poziomy "na zero" nawet przy dopasowaniu grubości panela i podkładu, bo będą one się uginać przy chodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 06.11.2018 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Chciałbym w kuchni mieć płytki Dlaczego? Same wady. i połączyć to z salonem bez listew - najlepiej korkiem. Mam łączenia korkiem miedzy panelami w reszcie domu a łazienkami. Niby zrobione profesjonalnie i lepiej sie nie dało ale do idealu daleko. Akceptuje to bo jest ukryte pod drzwami, nie zrobilbym tego w otwartej kuchni. nie ma dobrego sposobu na łaczenie płytek z panelami dlatego najlepiej użyć tej samej okładziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twojapodloga 07.11.2018 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Witam , jest taka możliwość , można połączyć panel z płytką sikaflexem , oczywiście wymagany jest ten sam poziom obydwu materiałów. Ważne, siką możemy łączyć tylko jeden "bok'" czyli w tym przypadku panel z płytką w aneksie kuchennym . Inne pomieszczenia należy już odciąć i zastosować listwę dylatacyjną . http://www.twojapodloga.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacoob_90 08.11.2018 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Ok dzięki serdeczne za porady dotyczące wypełniaczy.A czy pomożecie z:1. Minimalną grubością kleju pod płytki podłogowe - załóżmy że rozmiar płytki do max 60x60 (raczej 60x30).2. Jaki podkład pod ogrzewanie podłogowe polecacie - czy skupianie się na multiprotect 1000 to dobry wybór? Czy tak cienki podkład - 1.5 mm nie wymaga super idealnej wylewki? Polecicie cos lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 16.11.2018 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Optymalna grubość kleju wynosi 4mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts