Grzegorz93 06.11.2018 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) Witajcie! Zastanawiam się czy dobrym pomysłem było by połowę nadproża (Uzywam prefabrykowany Ytonga po 11,5cm) podnieść o wysokość 20 cm, tak jak bym chciał montować roletę nadstawną, ale po to aby dać tam izolację pomiędzy nadprożem a roletą. Ponieważ chcę montować rolety w warstwie ocieplenia, a przy 20 cm styropianu i skrzynce na roletę 18 cm, zostanie mi tylko 2 cm ocieplania, a to przecież piękny mostek cieplny. szybki szkic poglądowy Edytowane 6 Listopada 2018 przez Grzegorz93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 06.11.2018 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Witajcie! Zastanawiam się czy dobrym pomysłem było by połowę nadproża (Uzywam prefabrykowany Ytonga po 11,5cm) podnieść o wysokość 20 cm, tak jak bym chciał montować roletę nadstawną, ale po to aby dać tam izolację pomiędzy nadprożem a roletą. Ponieważ chcę montować rolety w warstwie ocieplenia, a przy 20 cm styropianu i skrzynce na roletę 18 cm, zostanie mi tylko 2 cm ocieplania, a to przecież piękny mostek cieplny. szybki szkic poglądowy [ATTACH=CONFIG]421342[/ATTACH] Jak lubisz sobie komplikować życie to możesz tak zrobić. W podobnej sytuacji wybrałem polecaną na forum opcję z montażem rolety do ramy okiennej. Zdjęcia są w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz93 06.11.2018 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) Czy taki montaż nie zmniejszył Ci światła okna? Edytowane 6 Listopada 2018 przez Grzegorz93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz93 06.11.2018 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 06.11.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Co prawda nie dla montażu rolety, ale dla ograniczenia mostka z nadproża, zastosowałem okienne poszerzenie systemowe 10 cm.Chyba lepiej do takiego poszerzenia mocować roletę niż do ramy okiennej.Najlepiej o ten szczegół dopytaj w dziale o oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts