pyton79 06.11.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) Witam, Podłączyli mi wody,ale zamiast puścić rurę w całości to zrobił złączki... łączenie wypada npod posadzką. Facet od wody twierdzi że to jest w porządku i nie ma co się bać.. Jednak mam obawy, zalewac? Czy zrobić jakąś rewizję? Kolanka będą w styropianie. Styro będzie2x15cm Edytowane 6 Listopada 2018 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 06.11.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) Facet od wody twierdzi że to jest w porządku i nie ma co się bać.. Jednak mam obawy, zalewac? Czy zrobić jakąś rewizję? Kolanka będą w styropianie. Styro będzie2x15cm Witaj. Facet od wody nie będzie tam mieszkał więc mówi co chce. rewizja nic nie da jak nieszczelność zaleje styropian. Jedyne w takim przypadku rozsądne rozwiązanie to połączenie trwałe zgrzewarką i wtedy śpisz spokojnie. Nie daj sobie wcisnąć coś skręcanego jak masz teraz czy zaciskanego, tylko zgrzewanie kształtką twz. elektromufą. Szukaj ludzi którzy robią w gazie ,zazwyczaj mają zgrzewarki do pp także do wodu bo rury gazowe i wodne tak samo się się zgrzewa. pozdrawiam Tomraider. Edytowane 6 Listopada 2018 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 06.11.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 07.11.2018 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Taka myśl mi przyszła...Jakby wyciągnąć tą rurę i łączenie zrobić jedno ale po za domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.11.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Ten facet jest "śmieszny" zlikwidować to natychmiast i połączyć trwale lub wymienić odcinek rury - poprzednik dobrze radzi, takie elementy są nieprzewidywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 07.11.2018 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Taka myśl mi przyszła... Jakby wyciągnąć tą rurę i łączenie zrobić jedno ale po za domem? Zgrzew jest tak samo dobry i wytrzymały jak lita rura, oczywiście im mniej łączeń tym lepiej, połączenie poza domem musiałoby być z metr pod ziemią [przemarzanie] więc jest niepraktyczne. nie kombinuj tylko znajdż kogoś [firma instalacyjna do rur gazowych itp] co ma zgrzewarkę ,elektromufa kosztuje parę dych i po kłopocie. powodzenia Tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 08.11.2018 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Witam.Temat rozwiązany.Cała nowa rura z wykopaniem 700zł.Zdecydowałem się na tą opcję.Dziękuję bardzo za porady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts