tomasz_s1983 07.11.2018 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Witam, Kupiłem dom - kostka 110m, do kapitalnego remontu. Obecnie dach płaski, wentylowany (11,5m na 6,5m), strop drewniany. Zarówno dach jak i strop są w słabym stanie, więc do wymiany. Jaki strop byście sugerowali? Jedna z firm, która mogłaby się podjąć remontu sugeruje strop kermazytowy Terriva. Moje obawy budzi obciążenie ścian, ponieważ z tego co widzę, są tylko dwie ściany nośnie; ściana po prawej stronie - ok. 170cm i ściana po lewej o długości 384cm. W planach jest pozostawienie po 1m po obu stronach tej ściany i wyburzenie 180cm - podciąg. Poniżej rzuty z góry - stan obecny i stan po zmianach. Będę wdzięczny za opinie, czy przy takim rozkładzie ścian, nie powinno być zastrzeżeń przy budowie nowego stropu. Jestem dopiero na etapie planowania. Biuro projektowe jeszcze się nie wypowiedziało. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts