LiverpoolFC 07.11.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Witam serdecznie Mam nietypowe pytanie. Planuję wyciszyć pomieszczenie w piwnicy styropianem akustycznym. Ściany dawno temu zostały pomalowane jakąś emulsją. Widać że dziadek towaru nie żałował Moje pytanie brzmi czy na taką powierzchnię można położyć uniwersalny klej? Czy jednak trzeba wybrać jakiś specjalny/dedykowany bądź przygotować wcześniej powierzchnię? (pomieszczenie jest suche nie ma w nim żadnej wilgoci. Wcześniej było ocieplane. Styropian będzie położony tutaj tylko i wyłącznie dla wyciszenia pomieszczenia.) Dzięki z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.11.2018 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Trzeba usunąć powłokę malarską, jakkolwiek to zrobisz nie kołkuj styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LiverpoolFC 07.11.2018 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Trzeba usunąć powłokę malarską, jakkolwiek to zrobisz nie kołkuj styropianu. Dzięki za odpowiedź. Kołków nie zamierzałem stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.11.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Przyszedł mi do głowy jeszcze taki pomysł- jeśli zrobiłbyś próbę z klejem w formie rozprężnej(Poliuretanowy klej w aerozolu) i sprawdził wytrzymałość tej powłoki - wtedy miałbyś jako-taki pogląd jak dobra jest to powierzchnia.(jedna płyta w dowolnym miejscu - po wyschnięciu próba oderwania) Być może jest na tyle trwale związana z podłożem , że wystarczyło by ją oczyścić, zagruntować i ...wygłuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LiverpoolFC 08.11.2018 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Przyszedł mi do głowy jeszcze taki pomysł- jeśli zrobiłbyś próbę z klejem w formie rozprężnej(Poliuretanowy klej w aerozolu) i sprawdził wytrzymałość tej powłoki - wtedy miałbyś jako-taki pogląd jak dobra jest to powierzchnia.(jedna płyta w dowolnym miejscu - po wyschnięciu próba oderwania) Być może jest na tyle trwale związana z podłożem , że wystarczyło by ją oczyścić, zagruntować i ...wygłuszyć. dziekuję tak zrobię. a czy ogólnie jeżeli próba spełni oczekiwania i będzie trwała będę mógł na całej powierzchni zastosować ten klej ? kupiłem worek 25 kg uniwersalnego kleju ale z tego co widzę to z tym poliuretanowym klejem w aerozolu zabawa wygląda dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.11.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Oczywiście, gdy powierzchnia jest czepna i trwała nic nie stoi na przeszkodzie zastosowania tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LiverpoolFC 08.11.2018 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Oczywiście, gdy powierzchnia jest czepna i trwała nic nie stoi na przeszkodzie zastosowania tego rozwiązania. dziekuje. bardzo pomogłeś takiemu zieloniakowi w temacie jak ja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts