Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiana frontów szafek kuchennych Ikea

laurka28

Recommended Posts

Witajcie.

Jestem szczęśliwą posiadaczką kuchni Ikea Faktum. Kuchnię kupiliśmy 7 lat temu, gdy remontowaliśmy całe mieszkanie. Zależało nam na tym, żeby kuchnia nie była mega droga, a miała dobre zawiasy, szuflady itp. Przyoszczędziliśmy na frontach, myśląc że za jakiś czas zmienimy. No i niestety. Ikea zaprzestała produkcji i klapa. Postanowiliśmy odmalować fronty. Na początku wszystko było super, ale po jakimś roku farba w newralgicznych miejscach zaczęła odchodzić.

Dodatkowym problemem była ściana przy stole i dziecięce łapki. Z tym problemem poradziliśmy sobie kładąc boazerię :D

Ostatnio namierzyłam firmę, która robi fronty meblowe do szafek Ikea i się zakochałam.

Moja kuchnia oryginalnie była biała, z blatem bukowym. Pomalowaliśmy ją na szaro. Natomiast teraz chciała bym zmienić fronty ze ściany z wysoką zabudową na gładkie białe, a tam gdzie ciąg niskich szafek na granatowe z ramką

Teraz prośba o poradę. Pod zlewem mam fronty szuflad połączone takimi metalowymi łącznikami. Chciała bym zmienić to na jeden front 60 na 70 cm, Czy nie będzie problemu z otworzeniem szuflady, jak gałka będzie na standardowej wysokości na środku u góry?

I druga prośba, Jakie uchwyty do granatu? Myślę o miedzianych, ale czy to będzie dobrze wyglądać przy metalowym zlewie i stalowym kranie? Co prawda zastanawiam się nad wymianą zlewu na biały, ale to nie tak od razu.

Pokażę moją kuchnię jak wygląda teraz i moją boazerię

Wybaczcie lekki rozgardiasz

20181108_084356.jpg

20181108_092756.jpg

A to fronty w których się zakochałam

9.jpg

Czy to będzie dobrze wyglądało, ma to ręce i nogi?