Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

K?adzenie paneli

magi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Robi sie Clik i ciach a tak serio tez mam zamiar sie zato wziąść wiec z miłą checią sie dopisuje podobno nie jest trudno zwłaszcza że są panele bez klejowe ale te na clik to podobno sie ciężko kłade na długich powierzchniach potrzeba sporo rąk jak ma sie pomieszczenie długie bo odrazu sie kładzie jeden pas paneli naraz i ciach jak to łatwo napisać :lol:

Pozdrawiam ARi :wink:

Myślę ARi. taki mężczyzna jak Ty :wink: z pewnością sobie poradzi ...

Układanie paneli jest dość łatwe - zwłaszcza tych z systemem klik-klik

musisz mieć tylko odpowieni młoteczek oraz kliny . Pod spód oczywiście pamiętać położyć folię , no i umieć się posługiwać wyrzynarką -ale skoro mi to się udaje ... :lol:

.... ale te na clik to podobno sie ciężko kłade na długich powierzchniach potrzeba sporo rąk jak ma sie pomieszczenie długie bo odrazu sie kładzie jeden pas paneli naraz i ciach jak to łatwo napisać :lol:

Nie jest tak źle... 2 ręce od biedy wystarczą a 4 ręce to absolutny komfort. I nie trzeba kłaść całego pasa jednoczesnie. Zaręczam, że da się dokładać po jednym panelu.

Przerabiałem to z powodzeniem na ponad 200 m2

Zasada numer jeden:

Przeczytać instrukcję. Tam jest z regóły wszystko napisane.

tak naprawde to kładzenie paneli nie jest jakos specjalnie trudne i nie wymaga specjalistycznych narzędzi. wystarczy zestaw klocków dystansowych młotek i listwa do dobijania paneli. Zamiast listwy można użyć ścinka z panela.

Witam

Ciesze sie że wontek ktoś odwiedza i klika w nim dzieki mojemu postowi :lol:

A tak serio są różne odmian Clik -Clik ja pewnie bede miał ta wersje że jedna osoba nieda sobie rady bo już wstepnie rozmawiałem o moich panelach w sklepie że je sie kładzie odrazu jeden pas a są takie też co można osobno ale nie umnie.

Aha co sie jeszcze dowiedziałem trzeba koniecznie dawać folie bez sensu :evil: ale tak trzeba, ja mam zamiar dać płyte eko czy jak to sie zwie taką zieloną a nie pianke co Wy sadzicie oniej podobno dobrze wygłysza i panele są cieplejsze i lepiej sie chodzi ponich.

Panele, kładzie się swietnie, rzeczywiście w dwie osoby bez problemu. Mam te na klej, ale wspomnienia niczego sobie, dawałam gąbkę zieloną i panele mi nie skrzypią, znajomi dali pianke i niestety jest odgłosik. W przyszłosci tez dam gabkę, koszt niewieli a efekt znaczny. Pozdrawiam.

Jaką GĄBKĘ zieloną ??? mi chodzi o płyty zielone ktoś mi mówił że to jest z prasowanych roślin eko-płyta czy coś w tym stylu o grubości 5,5 mm czy Tobie oto chodzi ??

Ja mam położony podkład EKO. Porównywałam w sklepie sprzedawca rozłożył kilka paneli na EKO i na zwykłej piance, w sklepie byłam w butach na obcasach, było słychać różnicę. Na EKO było ciszej. Co do skrzypienia to wydaje mi się, że każda podłoga musi się ułożyć a jak szybko to zależy od intensywności użytkowania. Nasze panele miały klik na dłuższej i krótszej stronie. Trzy panele kładliśmy razem a potem dokładaliśmy po jednym. Praca wykonana oczywiście samodzielnie :lol:

nie zapomnijcie o konieczności aklimatyzacji paneli do pomieszczenia w którym maja byc kładzione. Ja otworzyłem wszystkie paczki na cztery dni przed kładzeniem i po połozeniu okazało sie że jeszcze troszke się rozszerzyły. W paru miejscach musiałem je podciąc bo mogłyby wstawać.

Moje panele leżą w domu już od 2 tygodni ale w paczkach czy to znaczy, że mam te paczki pootwierać? Co to znaczy, że się rozeszły?

Jaką GĄBKĘ zieloną ??? mi chodzi o płyty zielone ktoś mi mówił że to jest z prasowanych roślin eko-płyta czy coś w tym stylu o grubości 5,5 mm czy Tobie oto chodzi ??

Danka zapewne mówi o produkowanyc specjalnie pod panele płytach ze sztywnej pianki, one są zwykle zielone (choć i kremowe widziałem), mają różne grubości, od 2 do chyba 6mm, te 2mm są sprzedawane tak jak normalna gąbka, na metry z roli, reszta w dość sporych arkuszach. Ekopłyty to inna bajka, też bardzo dobra.

J.