magi 11.10.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Macie może jakieś wskazówki dla amatorki. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 11.10.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Robi sie Clik i ciach a tak serio tez mam zamiar sie zato wziąść wiec z miłą checią sie dopisuje podobno nie jest trudno zwłaszcza że są panele bez klejowe ale te na clik to podobno sie ciężko kłade na długich powierzchniach potrzeba sporo rąk jak ma sie pomieszczenie długie bo odrazu sie kładzie jeden pas paneli naraz i ciach jak to łatwo napisać Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 11.10.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Myślę ARi. taki mężczyzna jak Ty z pewnością sobie poradzi ... Układanie paneli jest dość łatwe - zwłaszcza tych z systemem klik-klik musisz mieć tylko odpowieni młoteczek oraz kliny . Pod spód oczywiście pamiętać położyć folię , no i umieć się posługiwać wyrzynarką -ale skoro mi to się udaje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 11.10.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 .... ale te na clik to podobno sie ciężko kłade na długich powierzchniach potrzeba sporo rąk jak ma sie pomieszczenie długie bo odrazu sie kładzie jeden pas paneli naraz i ciach jak to łatwo napisać Pozdrawiam ARi Nie jest tak źle... 2 ręce od biedy wystarczą a 4 ręce to absolutny komfort. I nie trzeba kłaść całego pasa jednoczesnie. Zaręczam, że da się dokładać po jednym panelu. Przerabiałem to z powodzeniem na ponad 200 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 12.10.2004 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 np ktoś mi mówił, że panele kładzie się prostopadle do okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 12.10.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Podobno wtedy mniej sa widoczne linie styków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 12.10.2004 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 no właśnie i zastanawiam się czy są jeszcze jakieś zasady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 12.10.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Zasada numer jeden:Przeczytać instrukcję. Tam jest z regóły wszystko napisane.tak naprawde to kładzenie paneli nie jest jakos specjalnie trudne i nie wymaga specjalistycznych narzędzi. wystarczy zestaw klocków dystansowych młotek i listwa do dobijania paneli. Zamiast listwy można użyć ścinka z panela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 12.10.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Witam Ciesze sie że wontek ktoś odwiedza i klika w nim dzieki mojemu postowi A tak serio są różne odmian Clik -Clik ja pewnie bede miał ta wersje że jedna osoba nieda sobie rady bo już wstepnie rozmawiałem o moich panelach w sklepie że je sie kładzie odrazu jeden pas a są takie też co można osobno ale nie umnie. Aha co sie jeszcze dowiedziałem trzeba koniecznie dawać folie bez sensu ale tak trzeba, ja mam zamiar dać płyte eko czy jak to sie zwie taką zieloną a nie pianke co Wy sadzicie oniej podobno dobrze wygłysza i panele są cieplejsze i lepiej sie chodzi ponich. Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 12.10.2004 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 z tego co wiem zielone płyty daje się jk jest nierówna podłoga/tak miałam w mieszkaniu/ w domu tylko pianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danka00 12.10.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Panele, kładzie się swietnie, rzeczywiście w dwie osoby bez problemu. Mam te na klej, ale wspomnienia niczego sobie, dawałam gąbkę zieloną i panele mi nie skrzypią, znajomi dali pianke i niestety jest odgłosik. W przyszłosci tez dam gabkę, koszt niewieli a efekt znaczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danka00 12.10.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Panele, kładzie się swietnie, rzeczywiście w dwie osoby bez problemu. Mam te na klej, ale wspomnienia niczego sobie, dawałam gąbkę zieloną i panele mi nie skrzypią, znajomi dali pianke i niestety jest odgłosik. W przyszłosci tez dam gabkę, koszt niewieli a efekt znaczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 12.10.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 panele klik i te klejone na krawedziach kladlem ... nie ma za bardzo problemu ... ale juz te klejone do podlogi to.... powiedzmy ze wole jak fachowiec to zrobi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 13.10.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Panele, kładzie się swietnie, rzeczywiście w dwie osoby bez problemu. Mam te na klej, ale wspomnienia niczego sobie, dawałam gąbkę zieloną i panele mi nie skrzypią, znajomi dali pianke i niestety jest odgłosik. W przyszłosci tez dam gabkę, koszt niewieli a efekt znaczny. Pozdrawiam. Jaką GĄBKĘ zieloną ??? mi chodzi o płyty zielone ktoś mi mówił że to jest z prasowanych roślin eko-płyta czy coś w tym stylu o grubości 5,5 mm czy Tobie oto chodzi ?? Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 13.10.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Ja mam położony podkład EKO. Porównywałam w sklepie sprzedawca rozłożył kilka paneli na EKO i na zwykłej piance, w sklepie byłam w butach na obcasach, było słychać różnicę. Na EKO było ciszej. Co do skrzypienia to wydaje mi się, że każda podłoga musi się ułożyć a jak szybko to zależy od intensywności użytkowania. Nasze panele miały klik na dłuższej i krótszej stronie. Trzy panele kładliśmy razem a potem dokładaliśmy po jednym. Praca wykonana oczywiście samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 14.10.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 nie zapomnijcie o konieczności aklimatyzacji paneli do pomieszczenia w którym maja byc kładzione. Ja otworzyłem wszystkie paczki na cztery dni przed kładzeniem i po połozeniu okazało sie że jeszcze troszke się rozszerzyły. W paru miejscach musiałem je podciąc bo mogłyby wstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 15.10.2004 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 nie zapomnijcie o konieczności aklimatyzacji paneli do pomieszczenia w którym maja byc kładzione. Ja otworzyłem wszystkie paczki na cztery dni przed kładzeniem i po połozeniu okazało sie że jeszcze troszke się rozszerzyły. W paru miejscach musiałem je podciąc bo mogłyby wstawać. Moje panele leżą w domu już od 2 tygodni ale w paczkach czy to znaczy, że mam te paczki pootwierać? Co to znaczy, że się rozeszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 15.10.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Źle sie wyraziłem. Troche sie jeszcze rozszeżyły do tego stopnia że musiałem podcinać w paru miejscach na styku ze scianą. Nie wiem jak twoje panele ale moje były dość szczelnie zafoliowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.10.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 z tego co wiem zielone płyty daje się jk jest nierówna podłoga/tak miałam w mieszkaniu/ w domu tylko pianka Tylko nie pianka! Pianka (gąbka znaczy się?) to najgorsze cholerstwo pod panele, w dodatku wcale nie najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.10.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Jaką GĄBKĘ zieloną ??? mi chodzi o płyty zielone ktoś mi mówił że to jest z prasowanych roślin eko-płyta czy coś w tym stylu o grubości 5,5 mm czy Tobie oto chodzi ?? Pozdrawiam ARi Danka zapewne mówi o produkowanyc specjalnie pod panele płytach ze sztywnej pianki, one są zwykle zielone (choć i kremowe widziałem), mają różne grubości, od 2 do chyba 6mm, te 2mm są sprzedawane tak jak normalna gąbka, na metry z roli, reszta w dość sporych arkuszach. Ekopłyty to inna bajka, też bardzo dobra. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts