magi 16.10.2004 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 z tego co wiem zielone płyty daje się jk jest nierówna podłoga/tak miałam w mieszkaniu/ w domu tylko pianka Tylko nie pianka! Pianka (gąbka znaczy się?) to najgorsze cholerstwo pod panele, w dodatku wcale nie najtańsze. W takim razie co najlepiej dać pod panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 17.10.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 np ktoś mi mówił, że panele kładzie się prostopadle do okna? Mniej widać połączenia. Widzisz wtey tylko połączenia czołowe paneli a nie te wzdłużne. Ale sy stem kładzenia (prostopadle czy równolegle) to raczej tylko wymaganie wizualne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 19.10.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Aklimatyzacja powinna trwać min. 3 dni. Panele powinny leżeć w oryginalnym opakowaniu. Napisane jest nawet, że jak się ono uszkodzi to trzeba je szczelnie zakleić. Wszystko jest napisane na każdym opakowaniu - czytać !!! Pianka to kompletna pomyłka - u mojej siostry stoi na piance i panelach kredens. Po 2 miesiącach podłoże z paneli tak się poddało, że w miejscu nóg kredensu są zagłębienia gł. 1 cm Moim zdaniem najlepsze są płyty EKO, a przy zamówieniu razem z panelami można je dostaćza grosze Ze względu na wrażliwość łączeń paneli na wilgoć zalecam stosowanie kleju do łączenia nawet paneli bezklejowych. Kupiłem specjalną odmianę takich paneli z warstwą wosku wyciskaną podczas montażu w celu uszczelnienia połączeń, ale i tak sprzedawcy zalecali stosowanie kleju. Klej działa jak uszczelniacz, ale i tak nie należy przesadzać z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.10.2004 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 ... Pianka to kompletna pomyłka - u mojej siostry stoi na piance i panelach kredens. Po 2 miesiącach podłoże z paneli tak się poddało, że w miejscu nóg kredensu są zagłębienia gł. 1 cm .. Moim zdaniem kompletną pomyłką jest ten oto właśnie fragment Twojego postu. Jakim to cudem "ściśnięcie" pianki o grubości "wyjściowej" 3, 4 lub też nawet 5 mmm spowodowało zagłębienie o głębokości 1 cm? Nooooo... chyba, że Twoja siostra położyła 3, 4 a nawet 5 warstw pianki.... Ale to nie sama pianka jest przyczyną zagłębienia lecz bezsensowna decyzja o nierównaniu podłoża wylewką tylko wypełnianiem pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 19.10.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Jakim to cudem "ściśnięcie" pianki o grubości "wyjściowej" 3, 4 lub też nawet 5 mmm spowodowało zagłębienie o głębokości 1 cm? tego to już nie wiem jak równali podłogę, ale faktycznie trochę przesadziłem z ocenątego ugięcia. Prawdopodobnie przyczyną takiej mojej oceny stanu żeczy jest to, że obok punktowego miejsca nacisku i ugięcia panele podniosły się lekko do góry w pobliżu : ---\/--- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 19.10.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Xavi, z całym szacunkiem - jak maja sie panele aklimatyzować w szczelnym opakowaniu? mam wrażenie że czegoś nie doczytałeś jednak. Panele powinny być składowane w szcelnym opakowaniu. Aklimatyzacja ma na celu wyrównanie wilgotności pomieszczenia i paneli. Jak ma to się dokonać w szczelnym opakowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 19.10.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 też mnie to dziwi nie wiem czy chodzi o wilgotność czy może bardziej o zachowanie kształtów paneli... Dziwne - doczytam i powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.10.2004 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 kurka to mam odpieczętować czy nie bo w sobotę planuję zakładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 20.10.2004 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 kurka to mam odpieczętować czy nie bo w sobotę planuję zakładać Wyciągnij z opakowania tę kolorową kartkę z nazwą paneli, producenta itp. Na drugiej stronie jest szczegółowa instrukcja układania oraz zalecenia producenta. Dostosuj się do zawartych tam wiadomości, a na pewno będzie OK Link do kilku przydatnych wiadomości (acz kolwiek nie wszystkich): http://www.classen.pl/faq/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 21.10.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witam Jak to jest jak wyciągnie sie instrukcje to już naruszy sie folie i bedzie cześciowe otwarcie Oczywiście żartuje zaraz sprawdze stronke co podałeś xavi Pozdrawiam ja niedługo też bede na kolanach klęczył przed deskami tzn panelami jeszcze nie mam ale w sklepie są biedaczyny zimno im bo sklep nie ogrzewany Pozdrawiam jeszcze raz ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.10.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 W takim razie co najlepiej dać pod panele? "Zieloną płytę". Albo te wspomniane wyżej sztywne pianki (nie gąbki!). Jeśli kładziesz drogie panele, warto się zastanowić nad podłożem z korka technicznego - jest chyba najlepszy. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 22.10.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 " korek techniczny" - a jak wychodzi cenowo i dlaczego jest najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 25.02.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 zobacz to:http://melnox.pl/nt-bin/melnox/index1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodzio 2003 25.02.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 A co z folią?? Dawać pod panele folię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 25.02.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 A co z folią?? Dawać pod panele folię?? Ja dawałem sprzedawca powiedział że jak sie nieda to podczas reklamacji bedą problemy jak folii nie bedzie a czym to uzasadnił to juz nie pamietam Pozdrawiam ARi a tak z innej beczki co do PALELI polecam segregowanie paneli jesli jest to imitacje deski jak sie posegreguje to można zrobić na gługości jeden wzór i to bardzo ładnie wyglada tak jak by była jedna długa deska polecam nie widać łączeń jak kogoś to interesuje moge sie bardziej rozpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 25.02.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Ari ? Czy piszesz o iakiś konkretnycz panelach - chodzi mi o firmę I co w końcu z tą folią?????????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 28.02.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Ari ? Czy piszesz o iakiś konkretnycz panelach - chodzi mi o firmę I co w końcu z tą folią?????????/ Folię trzeba dawać i tyle. Czy jest to zasadne czy nie to na chłopski rozum sobie nie wytłumaczyłem, ale jest przez wszystkich producentów wymagana, a koszt niewielki. Do układania w długie dechy nadają się panele ze wzorem typu deska - nie klepka. Też się bawiłem w segregację paneli. Wychodzi cudnie. Panele Classen dąb bagienny. Trochę wad tej metody to dość czasochłonna segregacja i dużo odpadów. Przy końcu zawsze trzeba kłaść to co się jeszcze ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek33 03.03.2005 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 z ta aklimatyzacja hmm, to raczej normalne ze pod wplywaem wilgoci panele zwiekszaja swoje wymiary ( ale bez przesady nie po kilka centymetro) , pozaty chyba wiadomym jest ze nalezy zostawiac szczeline dyletacyjna ( wlasnie po to aby zniwelowac te "ruchy" paneli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 10.03.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Witam Xavi dokładnie o tej firmy panele mi chodziło żeby je segregowac według jednego wzoru tylko mam odmiane Cantry to znaczy że nie jest ona idealnie gładka tylko ma słoje wyczuwalne taka imitacja . MAM TERAZ INNE PYTANIE jakich listew i gdzie kupowaliście do łaczenia np. panela z płytka a żeby było jeszcze ciekawiej jeszcze ta listwe trzeba bedzie wygiąć. Czy opłaca sie kupować w wielkich marketach czy w mniejszych sklepach jak to wychodzi cenowo sprawdzał to ktoś bo wychodzi umnie że majątek na to wydam bo jeszcze w drzwiach trzeba dać. Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 10.03.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Listwy aluminiowe w drzwi kupowałem w Castoramie 11zł /szt.Do gięcia po długich poszukiwaniach kupiłem w lokalnym sklepie (ciężko je dostać) - cena coś ok. 35zł za 2,5 metrową. tak to wygląda: http://foto.onet.pl/upload/26/53/_437571_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts