madridista011 08.11.2018 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 W przyszlym roku zamierzam zainstalowac zrodlo ciepla w moim domu i mocno zastanawiam sie nad pompa ciepla. Mam do domu wprowadzony gaz i zbudowany komin spalinowy pod kociol kondensacyjny, lecz ostatnio znalazlem nowinke, ktora mnie zaciekawila. Jest to Immergas Magic Combo https://www.immergas.pl/Produkty,6787/MAGIS_COMBO_8_PLUS?dest=1. Mam zamiar skorzystac z dofinansowania z programu czyste powietrze i raczej bede w tym wyzszym progu dotacji. Mam w calym domu podlogowke, do tego wyjscia pod grzejniki, 15 cm styropianu w podlodze, 25 cm welny i 15cm grafitu lambda 0,31 na scianie, mur porotherm 30. Przy takich parametrach warto sie zainteresowac tym systemem? Boje sie zakladac sama pompe powietrzna, chcialbym miec jakies zabezpieczenie na na prawde zimne dni, lub w razie awarii, Taka jednostka bylaby tym, czego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 08.11.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 IMO bez sensu jak nie masz jeszcze przyłącza do domu to albo typowo na gaz albo tylko PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.11.2018 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Fajne urządzenie.... tylko ta gwarancja 2 lata to teraz dają na czajnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 04.12.2018 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Witam, Jeżeli posiada Pan już kocioł gazowy z przyłączem sieci gazowej do budynku wraz z przygotowaną instalacją, zachęcam do pozostania przy tym rodzaju ogrzewania. Roczne koszty ogrzewania będą na nieco wyższym poziomie jak w przypadku pompy ciepła, ale poniesie Pan znacznie niższe koszty inwestycyjne. Pod kątem obsługi gazowy kocioł jest również całkowicie bezobsługowy jak pompa ciepła. Przy okazji zachęcam Pana do wyboru kotła kondensacyjnego marki Junkers-Bosch. Posiadamy w swojej ofercie bogaty wybór kotłów kondensacyjnych jednofunkcyjnych oraz dwufunkcyjnych o szerokiej modulacji mocy palnika z rodziny Cerapur oraz Bosch Condens. Kotły cechują się solidnym wykonaniem oraz wysoką sprawnością pracy. W celu doboru kotła o odpowiedniej wielkości, zachęcam do kontaktu z jednym z Autoryzowanych Instalatorów marki Junkers-Bosch. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie naszych kotłów kondensacyjnych: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers - Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts